Asgari ücret belli oldu! Ünlü ekonomist açıkladı

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak'ın, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısının ardından açıkladığı rakam gündem oldu. Milyonlarca vatandaş asgari ücretin Ocak ayında ne kadar olacağını merak etti. Peki, asgari ücret ne zaman belli olacak? 2023 yılında asgari ücret ne kadar olacak? Ünlü ekonomistten bomba bir tahmin geldi. İşte detaylar...

Asgari ücret belli oldu! Ünlü ekonomist açıkladı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl başkanlığında toplandı. TÜRK-İŞ üçüncü toplantının ardından beklentisini açıkladı. 

Yılbaşında asgari ücret yüzde 50 zamla 4 bin 253 liraya, Temmuz ayında da yüzde 30'luk zamla 5 bin 500 TL'ye çıktı. Asgari ücrete 2022'de asgari ücrete yapılan kümülatif zam yüzde 90'ı aştı.

Asgari ücret ne kadar olacak?

Ekonomist Selçuk Geçer'den asgari ücrete ilişkin dikkat çeken bir öngörü geldi. Geçer, beklentisinin 10 ila 11 bin lira arasında olduğunu söyledi.

Uzmanlar asgari ücrete enflasyon farkının üstünde bir zam beklediklerini dile getirdi. Ocak ayında maaşların en az yüzde 40 ile 50 arasında artması öngörülüyor. Bu hesaba göre; asgari ücrete yüzde 40 oranında olursa 7 bin 700 TL'ye, yüzde 50 oranında olur ise bu rakam 8 bin 250 TL'ye çıkacak.