Asgari ücret belli oldu! Kritik gün bugün

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplantısının ardından açıkladığı asgari ücret zammının ardından gözler bugünkü toplantıya çevrildi. Enflasyon farkının yanında işverene sağlanacak destek ile oluşacak zam formülü de masada. Peki, neler yapılacak? İşte detaylar...

Asgari ücret belli oldu! Kritik gün bugün

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplantısının ardından açıkladığı maaş zamlarının ardından gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bugün gerçekleştireceği toplantıda.

İşçi kesimini temsil eden TÜRK-İŞ ve işveren kesimini temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) bugün saat 14.00’te toplanacak. Basına kapalı olacağı öğrenilen toplantıya işçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilci olmak üzere 15 kişi katılacak.

Asgari ücrette artış için en çok konuşulan formüllerden biri emekli ve memura 6 ayda bir yapılan enflasyon farkı zammı. Bir diğer formül ise işverene prim desteği.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerine göre enflasyon farkının yüzde 37'leri aşması bekleniyor. 

Asgari ücretli bir çalışan maaşının brüt rakamı üzerinden 750 lira, işveren ise 1125 lira gibi bir prim ödüyor. Bu rakamın da asgari ücrete yapılacak zammın içerisine eklenme olasılığı bulunuyor. Bu hesaba göre; asgari ücret 5 bin 950 lirayı aşmış olacak.