Asgari ücret için zam pazarlığı başlıyor! Tarih verildi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, yeni yılda uygulanacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği toplantıda pazarlık takvimi belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon rakamlarının ardından milyonlarca çalışan zam oranlarını araştırmaya başladı. Peki, 2023 yılında asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret ne zaman belli olacak? Toplantı saat kaçta? Rakamlar netleşmeye başladı. İşte detaylar...

Asgari ücret için zam pazarlığı başlıyor! Tarih verildi

Ocak ayında uygulanacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı yarın gerçekleştirilecek. Hükümetten gelen çalışanın enflasyona ezdirilmemesi açıklamalarının ardından yeni asgari ücretin ne kadar olacağı merak ediliyor.

Toplantı takvimi belli oldu

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay toplantı sonrası asgari ücret tespit komisyonunun toplantı takviminin belli olduğunu duyurdu. Atalay'ın açıklamasına göre; ilk toplantı 7 Aralık, ikinci toplantı 14 Aralık tarihinde saat 14.00'te yapılacak.

Asgari ücret ne kadar olacak?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamları asgari ücrete yeni zam beklentisini güçlendiriyor. Kasım ayında enflasyon yıllık bazda yüzde 84,39 olarak gerçekleşti. Uzmanlar yıl sonunda oluşacak enflasyon farkının üzerine eklenecek payla zam oranlarının yüzde 30 ila yüzde 40 seviyelerinde olmasını bekliyor.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, yeni asgari ücrete ilişkin, "İşverenlerimizin razı olduğu, işçi tarafının memnun olduğu, aynı zamanda da işletmelerimizi koruyan; dengeli, istikrarlı bir rakam için biz de elimizi taşın altına koyacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay da katıldığı bir televizyon programında, TÜRK-İŞ'in Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'nda 4 kişilik bir ailenin açlık sınırına dikkat çekerek asgari ücrette 7 bin 785 liranın kırmızı çizgileri olduğunu kaydetmişti.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Arzu Çerkezoğlu da konuyla ilgili açıklamasında, “Asgari ücretin net 13 bin 200 TL olması gerekir” dedi.