Asgari ücret, memur, emekli... Maaş zamları netleşti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısında işçi, memur ve emeklinin maaşları ile sosyal yardımların artacağını açıklamasının ardından gözler, asgari ücret, memur ve emekli maaş zamlarına çevrildi. Asgari ücret, memur, emekli maaş zam oranları netleşmeye başladı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya tv100'e yaptığı değerlendirmede asgari ücretin geleceği seviyelere ilişkin dikkat çeken bir öngörüde bulundu. İşte güncel tablo...

Asgari ücret, memur, emekli... Maaş zamları netleşti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısında işçi, memur ve emeklinin maaşları ile sosyal yardımların artacağını açıklamasının ardından 2023 yılı asgari ücret, memur ve emekli maaş zamlarının ne kadar olacağı araştırılıyor. Piyasada en az yüzde 40'lık zam beklentisi hakim. 

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya tv100'e yaptığı değerlendirmede zamlar için Aralık ayı enflasyon rakamlarının dikkate alıncağını ifade etti. Kaya, son 6 aylık rakamların bir önceki 6 ayla aynı seviyede olduğunu kaydetti.

Memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşme şartları gereği birinci 6 aylık dönem yüzde 8'lik zammın üzerine enflasyon farkı oranında zam alacaklarına dikkat çeken Kaya'nın aktardıklarına göre; işçi ve Bağ-Kur emeklileri için de 2023 yılında yüzde 20 gibi bir artış öngörülüyor.

Enflasyon rakamı yüzde 16-17 seviyelerinde gerçekleşmiş olsa da Kasım- Aralık ayında toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilave bir zam kararı almasının olasılık dahilinde bulunduğunu söyledi. 

Özgür Kaya asgari ücretin açlık sınırı olan 6 bin 680 lira seviyelerinin üzerinde olması, 7 bin lira ile 7 bin 500 liraların üzerine çıkmasının mümkün olabileceğini söyledi.