2023 asgari ücret ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte, detaylar...

Milyonlarca işçi ve işveren büyük bir heyecanla asgari ücretin açıklanmasını bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücretin bugün belli olacağını açıkladı. Asgari ücret ne kadar olacak? 2023 asgari ücret ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

2023 asgari ücret ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte, detaylar...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3.kez toplanmasının ardından bir karar varılamamıştı. Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği asgari ücret açıklaması için geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretin bugün belli olacağını açıkladı. Peki, asgari ücret ne kadar olacak? 2023 asgari ücret ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte, tüm detaylar...

2023 asgari ücret ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte, detaylar... - Resim : 1

Asgari ücret ne kadar olacak?

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği asgari ücret hakkında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 2023 yılında uygulanacak asgari ücreti belirleme çalışmaları sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretin 22 Aralık Perşembe (bugün) açıklanacağını duyurdu. 

Dün üçüncü kez toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu henüz bir uzlaşmaya varamadı. Komisyonda işçiyi temsil eden TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, resmi tekliflerinin 9 bin TL olduğunu, bu teklifin altındaki bir rakama imza atmayacaklarını söyledi. Atalay, "Bizim teklifimiz 9 bin TL. Kabul ederlerse imzalarız. Altındaki rakama masada olmayız." şeklinde konuştu. TİSK ise rakam vermedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay'ın '9 bin TL' teklifine ise, "Herkesin dediğiyle adım atmayız. Bizim sırtımızda küfe var, küfe olmayanlar rahat konuşur" dedi.

2023 asgari ücret ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte, detaylar... - Resim : 2

2023 asgari ücret ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

 20 Aralık'ta Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3.kez toplanmasının ardından asgari ücretle ilgili net bir rakam çıkmadı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda; "Yarın asgari ücret konusunu açıklığa kavuşturacağız. Bugün Bakanımla görüşüp sonuca bağlayacağız" sözleriyle asgari ücretin 22 Aralık Perşembe günü açıklayacağını duyurdu.