Asgari ücrette kritik gelişme! İşte son rakam...

Aralık ayında başlayan ve geçen yıla göre erken sonuçlanması planlanan asgari ücret zammına ilişkin dikkat çeken bir açıklama geldi. Dördüncü toplantı öncesi tarafların anlaştığı rakam ortaya çıktı. İşte olası son rakam...

Asgari ücrette kritik gelişme! İşte son rakam...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun Aralık ayında ilkini gerçekleştirdiği asgari ücret görüşmelerinin son toplantısının ne zaman yapılacağı henüz netleşmedi. Gözler komisyonun dördüncü toplantısının tarihindeyken dikkat çeken bir açıklama geldi. NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen,"3 bin 900 liralık işçi ve işverenin mutabık kalınan bir asgari ücret rakamı söz konusu" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinin beklendiğini aktaran Ergen, "İşçi ve işverenin mutabık kaldığı bazı konular var" ifadelerini kullandı. Ergen, "1 Aralık'ta komisyon, tespit çalışmalarına başlamıştı. Bazı hesaplamalar halen devam ettiği için karar toplantısı için bir resmi çağrı gelmedi. Beklenti bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Bakan Bilgin ile görüşmesi yönünde" diye konuştu.

SGK priminin düşürülmesi konusunda uzlaşı sağlandığını belirten Ergen, "Hazine'ye maliyet yaratan unsurlar var. Yaşam maliyeti konusunda komisyonda uzlaşılan rakam ağır işlerde çalışan asgari ücretli için 3 bin 576 lira. Bunun üzerine asgari ücretteki SGK işçi priminin 5 puanlık bölümünü Hazine'nin üstlenmesi konusunda işçi ve işveren mutabık kaldı. Yine gelir vergisi ilk diliminin asgari ücretin brütü tutarına yükseltilmesi konusunda da işçi ve işveren arasında bir mutabakat var" diye konuştu.

Ergen'in konuya ilişkin aktarımları şu şekilde:

3 bin 900 liralık işçi ve işverenin mutabık kalınan bir asgari ücret rakamı söz konusu. Ancak işveren tarafının, son 6 yıldır devam eden asgari ücret desteğinin 2022'de de sürmesi yönünde bir talep var. Süreç devam ediyor. Karar toplantısı bu çalışmalar nedeniyle uzamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Ankara'da olduğu bugün yoğun bir temas trafiğiyle artık nihai noktaya geleceği yönünde beklentiler var.

TÜRK-İŞ 4 bin liranın kırmızı çizgi olduğunu belirtirken . Komisyonda temsili hakkı tanınmayan DİSK ise asgari ücretin net 5 bin 200 lira olmasını Kartal Meydanı'nda on binlerce işçinin katıldığı mitingle bir kez daha vurgulamıştı.