Dikkat! O ödemelere de zam geldi, hesabınıza artık 2 bin 706 TL değil, 3 bin 340 TL yatacak

Agari ücrete gelen zam sonrası diğer maaşlarda otomatik olarak değişti. Devlet tarafından hesaplara yatırılan bir diğer destek ödemesi olan evde bakım desteği ödemelerine zam geldi. Evinde engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç kişilere bakanlara her ay yapılan düzenli ödemelerde bu zamdan nasibini aldı.

Dikkat! O ödemelere de zam geldi, hesabınıza artık 2 bin 706 TL değil, 3 bin 340 TL yatacak

Devlet tarafından her ay düzenli olarak Evinde engelli yaşlı, bakıma muhtaç kişilere bakanlara her ay ödeme yapılıyor. Evde bakım maaşlarının yatıp yatmayacağı ise e-devlet üzerinden ya da SMS yoluyla öğrenebiliyor. Başvurular ise yine e-Devlet üzerinden yapılıyor.

Peki zamlar sonrası evde bakım maaşı ne kadar oldu? Evde Bakım maaşına ne kadar zam geldi? İşte detaylar…

Asgari ücrete ara zam sonrasında evde bakım maaşı ne kadar oldu?

Evde bakım maaşı, asgari ücrete Temmuz ayı ek zammının ardından 2 bin 706 TL’den, 3 bin 340 TL’ye yükseldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı ardından açıklamada bulundu; “Memurların Temmuz ayı bayram maaşlarının Kurban Bayramı öncesinde zamlı haliyle ödeneceğini ifade etmek istiyorum. Yaşlı ve engelli bakım projemizi milli programa dönüştürmektir. Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ev temizliğinden kişisel bakıma kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Yaşlı ve engelli aylıkları da bayram öncesi ödenecektir.” dedi.

Evde bakım maaşının yatıp yatmadığı nasıl öğrenilir?

Evde Bakım maaşı ödemeleri sorgulama ekranı yine e devlet üzerinden yapılıyor. Bunun için yapılması gereken adımlar ise şu şekilde;

https://www.turkiye.gov.tr/aspb-engelli-evde-bakim-odeme-sorgu linkine tıklayın.

Eğer e-devlet siteminde kimlik doğrulaması yapmadıysanız otomatik olarak yönlendirileceğiniz sayfada kimlik doğrulaması yapmanız gerekecek. Sisteme giriş için TC kimlik numaranız ve şifreniz olması gerekmektedir. Bu şifre e devlet şifresidir.

E-devlet şifreniz yoksa size en yakın PTT şubesinden şifrenizi alabilirsiniz? Eğer şifrenizi almış ancak hatırlamıyorsanız. Unuttum seçeneğiyle yeni şifrenizi belirleyebilirsiniz.

E devlet sistemine bilgilerinizi eksiksiz girdikten sonra giriş yapıp otomatik olarak yönlendirileceğiniz sayfadan evde bakım maaşı sorgulaması yapabilirsiniz.

Peki kimler evde bakım maaşı alabilir, evde bakım maaşı şartları nelerdir?

Devlet tarafından her ay düzenli olarak yatırılan evde bakım maaşı alabilmek için aşağıdaki şartların karşılanıyor olması gerekmektedir.

-Engelli olan vatandaşın sağlık raporunda “ağır engelli’’ kısmının işaretli olması gerekmektedir.

-Eve girmekte olan her türlü gelirin toplanmalı ve kişi sayısına bölünmesinde, kişi başı gelirin asgari ücretin üçte ikisinin altında gelir elde edilmelidir. Bu miktar 2019 senesi için 1219.35 liradır. Bu miktarın eşiti ya da üzerinde rakam çıktığında evde bakım maaşı bağlanamamaktadır.

-Sosyal hizmetler yetkililerinin yapacağı sosyal incelemede, engelli bireyin bakıma ihtiyacının olduğu tespit edilmelidir.