Kritik gün geldi! Asgari ücret zammında geri sayım başladı

Yeni yıl yaklaşırken gözler Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Bilgin'in 1 Aralık'ta yapılacağını duyurduğu asgari ücret görüşmelerinde. Asgari ücret toplantısı saat kaçta? 2022 yılında asgari ücret ne kadar olacak? İşte güncel durum...

Kritik gün geldi! Asgari ücret zammında geri sayım başladı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2022 yılında geçerli olacak yeni asgari ücreti belirlemek için bugün saat 14.00'da toplanacak. Toplantıda, işveren tarafını TİSK, işçi tarafını ise Türk-İş temsil edecek. İşveren heyetinin başkanlığını TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi heyetinin başkanlığını da Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat yapacak.

Normal şartlarda gerçekleştirilen dört toplantının ardından belirlenmesi beklenen asgari ücret görüşmelerinin yapılan açıklamalara göre bu yıl erkenden sonuçlandırılması bekleniyor.

Gelecek yıl asgari ücret ne kadar olacağına ilişkin tahminler gelmeye devam ediyor. İşte son senaryolara göre 2022 asgari ücreti...

Asgari ücret yüzde 24 artarsa 3.500 TL'ye çıkacak. Yüzde 33 zamlanırsa 3.750 TL olacak. Asgari ücretin 4.000 TL olması için ise yüzde 40'ın üzerinde zam yapılması gerekiyor.