Asgari ücret zammı belli oldu... Kritik toplantı bugün! Temmuz 2023 zammı için masaya oturuluyor

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2023 Temmuz maaş zammı için bugün masaya oturuyor. 'Asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak' sorusu vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. TİSK'ten ve hükümetten yeni asgari ücret için kritik toplantı öncesi açıklamalar geldi.

Asgari ücret zammı belli oldu... Kritik toplantı bugün! Temmuz 2023 zammı için masaya oturuluyor

Asgari ücrete ara zam geliyor. Asgari ücret maaş zamı ne kadar olacak? Temmuz ayından itibaren uygulanacak yeni asgari ücret için TÜRK-İş, TİSK ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı masaya oturarak orta yol bulmaya çalışacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 1. toplantısı öncesi hem TİSK, hem de hükümetten dikkat çeken açıklamalar geldi.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU SAAT KAÇTA TOPLANACAK?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 13 Haziran'da bugün toplanıyor. Komisyonda işçi tarafını temsilen TÜRK-İş, işveren tarafını temsilen TİSK ile hükümet tarafını temsilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bulunuyor.

Her tarafda 5'er kişilik temsilci bulunuyor. Yeni asgari ücret belirlenirken oy çokluğu yeterli oluyor. Hükümet yetkilileri burada hakem rolünde bulunuyor.

Komisyonun saat 14:00'de bir araya gelmesi ve toplantının yaklaşık 2-3 saat sürmesi bekleniyor. İşçi tarafı burada talebini iletecekken, işveren tarafıda ellerindeki verileri paylaşacak. Çalışma Bakanlığı'da Mart ayından beri yaptığı saha çalışmalarını aktaracak.

TOPLANTI ÖNCESİ PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Asgari Ücret Komisyonu toplantısı öncesi işveren tarafını temsilen TİSK'ten açıklama geldi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, asgari ücrete yapılacak ara zamla ilgili, "İstihdamı aksatmayacak sürdürülebilir ama dengeli, çalışanın da işverenin de beklentisini dikkate alan bir tutarın belirlenmesini istiyoruz" dedi.