Asgari ücret zammı kesinleşti mi? AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıkladı! Asgari ücret 5.997 TL'ye mi çıkıyor?

Vatandaşların öncelikli gündeminde asgari ücret zammı konusu yer alıyor. MYK Toplantısı sonrasında AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik konu ile ilgili açıklama yaptı. Asgari ücret zammı kesinleşti mi? 6 aylık enflasyon oranı gerçekleşirse Temmuz ayında asgari ücret 5.997 TL'ye çıkabilir.

Asgari ücret zammı kesinleşti mi? AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıkladı! Asgari ücret 5.997 TL'ye mi çıkıyor?

Asgari ücret zammı konusu MYK toplantısının ardından tekrar gündeme geldi. Temmuz'da ara zam uygulanması beklenen asgari ücretin 5.997 TLye çıkması söz konusu. Toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik,  "Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?" sorusunu yanıtladı. 

ASGARİ ÜCRET ZAMMI KESİNLEŞTİ Mİ?

Her sene sadece bir defa belirlenen asgari ücrete bu sene ara zam yapılması söz konusu. Memur ve emeklilere yapılacak olan Temmuz zammı ile birlikte 6 aylık enflasyon farkının ödenmesi ile asgari ücrete ikinci zammın gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. 

Asgari ücret zammı kesinleşti mi? AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıkladı! Asgari ücret 5.997 TL'ye mi çıkıyor? - Resim : 1

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından "Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?" sorusuna yanıt verdi. Asgari ücret zammı kesinleşti mi? Çelik yaptığı açıklamada; "Emeklimiz, esnafımız, çiftçimiz genç arkadaşlarımız bunlardan gelen talepleri takip ediyor ve değerlendiriyoruz. Vatandaşımızın ezilmemesi için stratejiler üretiyoruz. Onların zamanlaması içeriklendirilmesi için erken. Onlar olgunlaştığı zaman bizdeki bilgileri paylaşırız” diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise memur ve memur emeklilerini sevindiren haberi verdi. Bilgin, memur ve memur emeklilerine enflasyon farkının ödeneceğini, emeklilerin 6 aylık enflasyon oranı uygulanması halinde zam alacaklarını hatırlattı.

ASGARİ ÜCRET 5.997 TL'YE Mİ ÇIKIYOR?

Her yıl bir seferlik düzenlenen asgari ücret, 2022 senesinde ikinci defa masaya yatırıldı. Emeklilerin gözü kulağı temmuz ayında asgari ücrete yapılması beklenen zamda. Asgari ücrete bir sene içerisinde birden fazla zam yapabilmek için yasa çıkarılması gerekmiyor. Eğer asgari ücrete temmuz zammı uygulanırsa asgari ücret 5.997,30 TL seviyesine çıkacak. Şu anki net asgari ücret 4.253,40 TL. Beklenen 6 aylık enflasyon oranı gerçekleşmesi durumunda asgari ücret temmuz zammı ile beraber 5.997,30 TL'ye yükselecek.