Asgari ücret zammı netleşiyor. Gözler masadan çıkacak zam oranında

Türkiye'de yaşayan milyonlarca asgari ücretli vatandaş Temmuz ayında belli olacak yeni zam oranını merak ediyor. Asgri Ücret Tespit Komisyonun ilk görüşmesinden sonuç çıkmazken sürecin bayramdan önce sonuçlanacağı belirtildi.

Asgari ücret zammı netleşiyor. Gözler masadan çıkacak zam oranında

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğindeki asgari ücret tespit komisyonu ilk toplantısı geride kaldı. İşçi tarafını temsilen TÜRK-İŞ, işverenleri temsilen Türkiye İşveren Sendikası Konfederasyonu (TİSK) heyetinin katıldığı toplantı yaklaşık 1 saat sürdü. İşçi ve işverenler şimdi ise rakamların netleşmeye başlayacağı ikinci toplantı tarihine odaklandı.

İLK TOPLANTIDAN ÇIKAN SONUÇ

Toplantının ardından TÜRK-İŞ asgari ücret komisyonu üyesi ve Haber-İş Genel Başkanı Veli Solak basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Sürecin bayramdan önce sürecin bitmesini istediklerini belirten Solak, “İkinci toplantı yarın da olabilir, bu akşam da olabilir, ertesi gün de olabilir. Şu an herhangi bit tarih yok. Bizim TÜRK-İŞ olarak talebimiz Türkiye Yüzyılına yakışır bir şekilde toplantının bir an önce bitmesi ve asgari ücretli çalışanların da günün şartlarına göre, yaşana ekonomik krizlere göre, ev kiralarına göre ve hayat pahalılığına göre ücretlerinin güncellenmesini istiyoruz. Resmi belgeler istendi önümüzdeki günlerde veya ileriki saatlerde resmi açıklamayı yapacağız. Toplantıda herhangi resmi bir rakam konuşulmadı” değerlendirmesinde bulundu.

Toplantının ardından TÜRK-İŞ asgari ücret komisyonu üyesi ve Haber-İş Genel Başkanı Veli Solak basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Sürecin bayramdan önce sürecin bitmesini istediklerini belirten Solak, "Yeni toplantı yarın da olabilir. Başka zamanda. Bayramdan önce bitmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.