Asgari ücret zammında iki seçenek gündemde! Refah payı oranı dikkat çekti. Perşembe günü açıklanabilir

Türkiye'de yaşayan milyonlarca çalışan asgari ücrete gelecek zam miktarını merak ediyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3. görüşmesinden sonra net rakamın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasına gitmesi bekleniyor.

Asgari ücret zammında iki seçenek gündemde! Refah payı oranı dikkat çekti. Perşembe günü açıklanabilir

Türkiye'de yaşayan milyonlarca işçi asgari ücrete gelecek zammı merak ediyor. Asgari ücretle maaş alan çalışanları direkt diğer çalışanları ise dolaylı yoldan etkileyecek miktarın belirlenmesinde yapılan pazarlıklarda sona gelindi.

DOLAR DEĞİL TÜRK LİRASI VURGUSU

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak yeni asgari ücret zammı için toplantılarına devam ediyor. Dün yapılan ikinci toplantıdan sonra önemli bir mesafe kaydedildiği belirtilen asgari ücret 2023 zammı için masaya rakam gelmediği ifade edilse de dolar üzerinden değil, Türk lirası üzerinden pazarlık yapılması gerektiği tekrar belirtildi.

Asgari ücret zammında iki seçenek gündemde! Refah payı oranı dikkat çekti. Perşembe günü açıklanabilir - Resim : 1

Toplantı sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bakanlık’ta Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

"O TARİHTE RAKAM ORTAYA ÇIKACAK"

Bu toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti MKYK toplantısına geçen Bakan Işıkhan’ın burada Erdoğan’a bilgilendirmede bulunduğu ifade edildi. MKYK toplantısının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yaptığı açıklamada, “Asgari ücret komisyonu 3. kez toplanacak. Komisyonun toplantısına saygı duymamız gerekiyor. O toplantıdan çıkacak karara göre büyük ihtimalle o tarihte rakam ortaya çıkacaktır. Cumhurbaşkanımız hayırlı işlerde acele edilmesi taraftarı. Sonuç önüne geldiğinde ivedilikle açıklanacaktır" dedi.

Asgari ücret zammında iki seçenek gündemde! Refah payı oranı dikkat çekti. Perşembe günü açıklanabilir - Resim : 2

"PERŞEMBE OLMADAN NETİCEYE VARACAĞIMIZI UMUT EDİYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ı AK Parti Genel Merkezi’nde kabul ettiği bildirildi. Bu toplantıdan sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Atalay, “Perşembe gününü bulmadan bir neticeye varacağımızı umut ediyorum. Taleplerimizi, geldiğimiz noktayı Sayın Cumhurbaşkanı'mıza ilettim. Belli bir noktaya geldik” dedi.

Asgari ücret zammında iki seçenek gündemde! Refah payı oranı dikkat çekti. Perşembe günü açıklanabilir - Resim : 3

"11 BİN İLE 11 BİN 500 ARASINDA GİDİYOR GELİYOR"

TV100 Ankara temsilcisi Deniz Gürel’in aktardıklarına göre, Ankara kulislerinde konuşulan rakamlar da ortaya çıktı. Gürel, asgari ücretin iki rakam arasında gidip geldiğini söyledi. Gürel "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Perşembe günü Beştepe’de asgari ücret rakamını açıklayacağına dair bilgim var. Son toplantıda hem iş veren sendikası hem işçi sendikası bunun dolarla değerlendirilmesinin yanlış olduğunu söylemişler ve rakam, 11 bin ile 11 bin 500 arasında gidiyor geliyor" dedi.