Asgari ücret zammında oran belli oldu! Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısından net karar çıktı. İlk açıklamalar geldi...

Türkiye'de milyonların merakla bekledi asgari ücret zammında gözler bugün yapılan ikinci toplantıya çevrildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam rakamını belirlemek üzere ikinci toplantısını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirdi. Toplantıdan sonra ilk açıklamayı yapan TÜRK-İŞ temsilcisi Ramazan Ağar, merak edilen soruyu cevapladı.

Asgari ücret zammında oran belli oldu! Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısından net karar çıktı. İlk açıklamalar geldi...

Türkiye'de milyonlarca işçi asgari ücrete yapılacak ara zammı merak ediyor. İşçi kesimini direkt diğer kesimleri de dolaylı olarak etkileyecek olan Temmuz zammı toplantılarının ikincisi tamamlandı.

Toplantı basına kapalı gerçekleşirken, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinin ekonomik veri ve raporları masaya yatırması bekleniyordu.

Asgari ücret zammında oran belli oldu! Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısından net karar çıktı. İlk açıklamalar geldi... - Resim : 1

TÜRK-İŞ Temsilcisi ve Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, toplantıdan sonra konuşarak, pazarlıkların Türk Lirası üzerinden yapıldığını savundu ve görüşmelerin bu hafta sonuçlandırılacağını belirtti. Hükümetin bir rakam telaffuz etmediği de açıkladığı bir diğer bilgi.

"DOLAR ÜZERİNDEN PAZARLIK YAPMIYORUZ"

TÜRK-İŞ temsilcisi Ramazan Ağar açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Türk Lirası üzerinden görüşüyoruz, dolar üzerinden pazarlık yapmıyoruz. Asgari ücret geçim ücreti değil. Asgari ücretten aşağı bir işçinin çalıştırılamayacağı anlamına gelir. Bu hafta bunu sonuçlandıracağız. Vedat Bey 500 dolar rakamını telaffuz etti. Bunlar görüşüldü, konuşuldu. İnsanların alım gücünün artırılması için ara zam için görüşüyoruz. Bayram öncesi sonuçlanmasını bekliyoruz."

Asgari ücret zammında oran belli oldu! Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısından net karar çıktı. İlk açıklamalar geldi... - Resim : 2

KESİN SONUCU CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplam 4 toplantı yapacak ve alınan ortak karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından halka duyurulacak. Alınan karara refah payı eklenip eklemeyeceği de bu açıklama ile netleşecek.