Asgari ücret zammında planlar değişti! Net tarih belli oldu. Yeni oranlar ortaya çıktı, ek zam ve refah payı detayı

Türkiye'de milyonlarca çalışan temmuz ayında açıklanacak olan asgari ücret zam oranını merak ediyor. Asgari ücret zammı hakkında son dakika açıklaması yapıldı. Yeni açıklanan Haziran ayı enflasyon oranıyla birlikte asgari ücrete gelebilecek zam oranları belli olmaya başladı.

Asgari ücret zammında planlar değişti! Net tarih belli oldu. Yeni oranlar ortaya çıktı, ek zam ve refah payı detayı

Temmuz ayına kısa bir süre kalırken, 'Asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak' sorusu gündemdeki sıcaklığını koruyor. Hükümet tarafında asgari ücret zammı için harekete geçildi. Türkiye Yüzyılı'nın ilk kabine toplantısında asgari ücret 2023 için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından sunum yapıldı. Yol haritası belirlendi.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU NE ZAMAN TOPLANACAK?

Türkiye'de milyonların merakla beklediği asgari ücrette ara zam için görüşme trafiği salı günü başlıyor. Türk-İş heyetinin, yüzde 25’in altında bir zam teklifine sıcak bakmaması, bunun üzerinde bir artışı zorlaması bekleniyor.

Asgari ücrette “500 dolar” hedefinin tutturulması için ise geçen yılki ara zammın 7 puan üzerinde bir artışa ihtiyaç duyuluyor. Türkiye'de 7 milyondan fazla çalışanı ilgilendiren asgari ücrette ara zam oranını görüşmek için ilk toplantı, 13 Haziran Salı günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenecek.