Asgari ücretin zamlanmasının ardından oraya da zam geldi... Bakan bundan sonra ne kadar ödeme yapılacağını açıkladı

Türkiye'de milyonların beklediği asgari ücret zammı açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretin 11 bin 402 TL olduğunu paylaştı ve asgari ücret işveren desteğinin ne kadar olduğunu açıkladı.

Asgari ücretin zamlanmasının ardından oraya da zam geldi... Bakan bundan sonra ne kadar ödeme yapılacağını açıkladı

Türkiye'de milyonlarca çalışan ve işverenin merakla beklediği asgari ücret zammı belli oldu. Bu doğrultuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretin 11 bin 402 TL olduğunu ifade etti ve asgari ücretin belli olmasıyla birlikte işverene ne kadar asgari ücret desteği yapılacağı merak konusu oldu.

Asgari ücretin zamlanmasının ardından oraya da zam geldi... Bakan bundan sonra ne kadar ödeme yapılacağını açıkladı - Resim : 1

NET ASGARİ ÜCRET 11 BİN 402 TL OLDU

Yeni asgari ücret 11 bin 402 TL olarak belirlendiği ifade edilerek asgari ücretin belli olmasından sonra işverene asgari ücret desteği de merak edilmeye başladı. İşveren asgari ücret desteği, işverenin iş yerinde çalıştırdığı personel sayısına göre değişiklik gösterecek.

Asgari ücretin zamlanmasının ardından oraya da zam geldi... Bakan bundan sonra ne kadar ödeme yapılacağını açıkladı - Resim : 2

İŞVERENE ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ AÇIKLANDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan konu hakkında bir açıklama yaparak, "Geçtiğimiz 6 ayda 400 Türk Lirası olarak uyguladığımız asgari ücret desteğini önümüzdeki 6 ayda 500 Türk Lirası olarak uygulamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Asgari ücretin zamlanmasının ardından oraya da zam geldi... Bakan bundan sonra ne kadar ödeme yapılacağını açıkladı - Resim : 3

TİSK BAŞKANINDAN AÇIKLAMA GELDİ

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol da bu konu hakkında açıklama yaptı. Akkol, "500 TL asgari ücret desteği için bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Artık odağımızı ülke refahına ve çalışma hayatının diğer konularına yönlendireceğiz" dedi.