Asgari ücrette her şey belli artık. Tarih verildi, işte zamlı maaşların hesaplara geçeceği tarih

Türkiye'de milyonlarca çalışan Temmuz ayında yapılacak asgari ücret ara zammını merak ediyor. Asgari ücretli çalışanlar yapılacak zam sonrası ilk maaşlarını ağustos ayında alacak. Refah payının da dahil edilmesi sonrası net asgari ücret 12 bin lira seviyelerinde olacak.

Asgari ücrette her şey belli artık. Tarih verildi, işte zamlı maaşların hesaplara geçeceği tarih

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerçekleştirdiği son kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada, “Asgari Ücret Tespit Komisyonu’muzda çalışmalara başlıyoruz” sözleri heyecan yaratmıştı.

Milliyet'in haberine göre, asgari ücrete yüzde 30 - 35 arasında bir zam yapılması durumunda, net 11 bin - 12 bin TL bandında bir rakam ortaya çıkmış olacak.

EN AZ 12 Bİ LİRA SEVİYELERİNDE OLACAK

Bakan Vedat Bilgin, asgari ücrete yapılacak Temmuz zammı için “Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır” ifadelerini kullanmıştı.

Asgari ücrete yapılacak ara zammın, geçen yıl olduğu gibi Temmuz ayından itibaren yürürlüğe girmesi öngörülüyor. Geçtiğimizin yıl asgari ücrete yapılan artış, 2 toplantılık bir süreçle karara bağlanmıştı. Bu yıl da hızlı bir süreçle ara zammın netleşmesi bekleniyor.

ZAMLI MAAŞLAR AĞUSTOS AYINDA HESAPLARDA

Temmuz ayında belli olacak olan ara zam oranı vatandaşın merakını girecek. Zamlı maaşların ise Ağustos ayında hesaplara yatması bekleniyor.