Asgari ücrette ikinci randevu yarın! İşte 2024 asgari ücreti için kulislerde konuşulan rakam

Türkiye'de milyonlarca çalışanın gözü kulağı yarın gerçekleşecek 2. asgari ücret görüşmelerinde. İlk görüşme 11 Aralık tarihinde yapılmıştı. Peki Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci görüşmesinde masadan nasıl bir sonuç çıkacak? İşte detaylar...

Asgari ücrette ikinci randevu yarın! İşte 2024 asgari ücreti için kulislerde konuşulan rakam

Türkiye'de doğrudan 7 milyon, dolaylı olarak ise tüm çalışanları etkileyen asgari ücret görüşmelerinin ikincisi yarın gerçekleşecek. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 18 Aralık Pazartesi ikinci toplantısını yapmak üzere bir araya gelecek. İlk toplantı 11 Aralık tarihinde yapılmıştı.

EKONOMİK VERİ VE RAPORLAR İNCELENECEK

Komisyonda işçi tarafını temsilen 5 kişilik heyete Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, işveren tarafını temsilen 5 kişilik heyete TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, 5 kişilik hükümet heyetinde Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş başkanlık edecek. Yeni asgari ücretin en geç 31 Aralık'ta netleşmesi bekleniyor.

2024 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz önceki günlerde yaptığı açıklamalarda Ocak ayında memur ve memur emeklisinin maaşlarının yüzde 50'ye yakın oranda zamlanabileceğini söylemişti. Memur ve memur emeklisinin maaşlarında yüzde 50'ye yakın artış beklendiği için asgari ücrette yüzde 40 ila 50 aralığında zam hayata geçebilir. Bu durumda 11.402 TL olan net asgari ücret 15.000 TL ile 17.000 TL aralığında olabilir.