Bakanlıktan asgari ücret açıklaması! İşte beklenen rakam

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı. Bakanlık tespit çalışmaları kapsamında başlatılan araştırma sonuçlarını açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının ardından Ocak ayında maaşlara uygulanacak enflasyon farklarının yanında asgari ücrete de zam beklentisi arttı. Kulislerde asgari ücretin geleceği yeni seviyeye ilişkin bir iddia ortaya atıldı. Peki, asgari ücret ne zaman belli olacak, toplantı saat kaçta? İşte detaylar...

Bakanlıktan asgari ücret açıklaması! İşte beklenen rakam

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin Ocak ayında maaşlara enflasyon farklı olarak yansıtılması planlanıyor. Kasım ayı enflasyonu 84,39 olarak açıklandı. Vatandaşların asgari ücrete yeni zam beklentisi arttı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında gerçekleştirildi. Bakanlıktaki toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl, Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak ve TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; 2023 Yılında Geçerli Olacak Asgari Ücreti Belirleme Çalışmaları Kapsamında başlatılan araştırma sonuçları açıklandı. Açıklamada, ''İşçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklerden vatandaşların oluşturduğu kamuoyunun 2023 yılı asgari ücreti için ortak beklentisi 7 bin 845 lira oldu'' denildi.

Kulislerde tüketici fiyatlarındaki artış nedeniyle asgari ücrete yüzde 50'lerin üzerinde zam beklentisi hakim.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakan Bilgin ve diğer hükümet yetkilileri, ücretlerde yeni düzenlemelerle bütün kesimlerin rahatlayacağını açıkladı. 

Son hesaplamalara göre asgari ücrete Ocak ayında yapılacak zamla mevcut durumda 5 bin 500 lira olan asgari ücret 8 bin 250 lira seviyelerine yükselmiş olacak.

Komisyon, ikinci toplantısını 14 Aralık'ta yine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde yapacak.