Aşı karşıtlığı ile ünlenmişti, koronavirüsten öldü

ABD'de aşı karşıtı olan 34 yaşındaki Stephen Harmon, koronavirüse yakalanarak hayatını kaybetti. Stephen Harmon, aşının 'ölüm gibi' yan etkileri olduğunu savunmuştu.

Aşı karşıtlığı ile ünlenmişti, koronavirüsten öldü

ABD'de aşı karşıtı olan 34 yaşındaki Stephen Harmon, koronavirüse yakalanarak hayatını kaybetti. Harmon, geçen yıl sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda, "Aşılar yüzde 90-95 etkili ancak birkaç risk var, biliyorsunuz, ölüm gibi" demişti.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan Stephen Harmon, 2020’de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda aşı karşıtı söylemlerde bulunmuştu.

“Birçok problemim var ancak aşı bunlardan biri değil” diyen Harmon, “Yani bazı aşılar, bilirsiniz, ölüm gibi birkaç riskle yüzde 90-95 oranında etkili. Ama virüse yakalanırsam karantinaya girer ve ardından aşı olmadan normal sağlıklı bir hayata devam ederdim, bu %99 etkili” demişti.

“Entübe olacağım, benim için dua edin" 

Geçen hafta koronavirüse yakalandığını açıklayan Harmon, sosyal medya hesabından takipçilerine oksijene bağlandığını açıkladı. Harmon daha sonra, “Bununla (virüsle) olabildiğince savaştım ancak şu anda kritik bir duruma geldi. Entübe olacağım. Ne zaman uyanacağım bilmiyorum, benim için dua edin” dedi.