Aşı sırası hangi grupta? Koronavirüs aşı sırası sorgulama MHRS 2021!

Covid-19 salgını ile mücadele sürecinde geliştirilen aşılardan BiNTech ve CoronaVac aşılarının ülkemize gelmesiyle aşı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Aşı takviminde yeni risk grubundaki vatandaşlara gelinmesiyle birlikte 'aşı sırası” kimde sorgulamaları hızlandı. Peki, aşı sırası kimde?

Aşı sırası hangi grupta? Koronavirüs aşı sırası sorgulama MHRS 2021!

Küresel yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele sürecinde geliştirilen aşılardan  BioNTech ve CoronaVac aşılarının ülkemize gelmesiyle aşı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Peki, aşı sırası kimde, hangi grupta? Koronavirüs aşı sırası sorgulama nasıl yapılır? 
 Aşı sırası hangi grupta? Koronavirüs aşı sırası sorgulama MHRS 2021! - Resim : 1

AŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Aşılanıp aşılanmayacağımızı ya da sıranın bize gelip gelmediğini nasıl öğreneceğiz? diye merak edenler, E-Nabız sisteminden ya da 2023'e 'Aşıla' yazıp SMS atarak öğrenebileceksiniz. Aynı zamanda hastaneye gelemeyen vatandaşların evlerine gidilerek aşı uygulaması gerçekleştirilecek.

Aşı sırası hangi grupta? Koronavirüs aşı sırası sorgulama MHRS 2021! - Resim : 2

AŞI SIRASI KİMDE, HANGİ GRUPTA?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 12 Mayıs günü resmi Twitter hesabından sağlık çalışanı eşlerinin de aşılanmaya başlayacağını duyurdu. Bakan Koca "Aşı programında yeni bir kademeye geçiyoruz. Yarından itibaren sağlık çalışanlarımızın eşlerini aşılamaya başlıyoruz. Yarından itibaren randevu alabilecekler. Sağlık çalışanlarımıza bu zamana kadar gösterdikleri fedakarlık ve mücadele için bir kere daha teşekkür ederim." açıklamasında bulundu.

MHRS AŞI SIRASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN!

Aşı sırası hangi grupta? Koronavirüs aşı sırası sorgulama MHRS 2021! - Resim : 3

KİMLER AŞI YAPTIRABİLECEK?

Öncelikli grup;

  •  İlk etapta aşılar 1 milyon 119 bin sağlıkçıya yapılacak.
  • İkinci grupta 380 bin 65 yaş üstü vatandaşa yapılacak.
  • Üçüncü grupta asker, polis ve öğretmenlere yapılacak.
  • Dördüncü grupta ise ilk 3 grupta yer almayan vatandaşlara yapılacak.

Aşı sırası hangi grupta? Koronavirüs aşı sırası sorgulama MHRS 2021! - Resim : 4

BIONTECH İKİNCİ DOZ RANDEVULAR ERTELENDİ!

Sağlık Bakanlığı'ndan edinilen bilgilere göre BioNTech aşısı için alınan ikinci doz randevuları da ertelenecek ve randevu alan vatandaşların da randevuları 6-8 hafta olacak şekilde değiştirilecek. İkinci doz randevu almış olanlara SMS ile bilgilendirme yapılacak. Vatandaşlar e-Nabız sistemi üzerinden aşı sorgulama işlemini gerçekleştirebilecek.

SAĞLIK ÇALIŞANI EŞLERİNE AŞILAMA BAŞLIYOR! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 18 Mayıs günü resmi Twitter hesabından 40 yaş üstü branş öğretmenlerinin aşılanmaya başlayacağını duyurdu. 

Bakan Koca "Bugün aşı kampanyasında yeni bir aşamaya geçiyoruz. Yaş sınırlaması olmaksızın tüm ilköğretim öğretmenlerimizi aşı programına almıştık. Şimdi ise 40 yaş üzerindeki tüm branş öğretmenlerimizi aşılamaya başlıyoruz." açıklamasında bulundu.