Aşırı sağcı bakandan Netanyahu'ya tehdit! "Başbakanlığa devam edemez"

Savaşı durmaması yönünde Netanyahu'ya tehditte bulunan İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, avaşı "Bitirmeye karar verirse, başbakan olarak hizmet etmeye devam edemez" açıklamasında bulundu.

Aşırı sağcı bakandan Netanyahu'ya tehdit! "Başbakanlığa devam edemez"

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına başlamasının üzerinden 6 ay geçerken, Gazze'de hastane, okul, yerleşim alanı demeden saldırılarını sürdüren İsrail, 6 ayda en az 13 bini çocuk 33 binden fazla sivilin ölümüne neden oldu.

Hürriyet'te yer alan habere göre İsrail ordusunun Pazar günü yaptığı açıklamaya göre, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta bulunan birliklerin sayısı azaltılacak. İsrail ordusu sözcüsü Yarbay Peter Lerner, Han Yunus'taki görevlerin tamamlandığını ancak Gazze'de "ciddi bir gücün" operasyona devam edeceğini söyledi.

Buna göre, İsrail ordusu Han Yunus çevresindeki asker gücünü bir tugayla sınırlandıracak. İsrail ordusunun bu hamlesinin, savaşın sonuna yaklaşıldığına yönelik bir gösterge olmaktan çok, taktik bir geri çekilme olabileceği değerlendiriliyor.

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, Başbakan Netanyahu'ya Gazze'deki savaşı durdurmaması yönünde tehditte bulundu.

Resmi sosyal medya hesabından açıklama yapan Ben Gvir "Netanyahu Hamas'ı yenmek için Refah'ta geniş çaplı bir saldırı yapmadan savaşı bitirmeye karar verirse, başbakan olarak hizmet etmeye devam edemez" ifadelerini kullandı.