Aşıyı ertelerken koronavirüse yakalandı, yoğun bakımda 'Pişmanım' dedi

Koronavirüs nedeniyle yoğun bakımda tedavi gören Fevzi Yıldırım, küçük yaşlarda zatürre geçiren eşine "Aşı ol, seni çok etkiler" diye tavsiyede bulunduğunu, korona olan eşinin hafif atlattığını, kendisinin ise 'Bugün yarın giderim' diyerek aşı olmayı ertelediğini ve pişman olduğunu söyledi.

Aşıyı ertelerken koronavirüse yakalandı, yoğun bakımda 'Pişmanım' dedi

Kocaeli’de yaşayan Fevzi Yıldırım, Covid- 19 nedeniyle Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım servisinde tedavi görüyor. Mali müşavir Yıldırım, mart ayında kendisinin aşı olması gerektiğini ancak 'Bugün yarın giderim' diyerek aşı olmayı ertelediğini söyledi.

Aşı olan eşinin hastalığı evde karantina ile atlattığını belirten Yıldırım, "Normalde bana aşı takvimine göre mart ayında aşı çıktı ama ben aşı olmayı 'Bugün giderim, yarın giderim' derken erteledim. Gidip aşı olmadım. Daha sonra temmuz ayında eşim bir doz aşı oldu ama ben yine aşı olmadım. Eşim koronavirüse yakalandı, ağustos ayının sonunda. O aşı olduğu için ayakta atlattı" dedi.

'Aşı olmamanın pişmanlığını yaşıyorum'

Hastalığın eşinden bulaştığını tahmin ettiğini dile getiren Yıldırım, "Ben muhtemelen eşimden kaptım ama belirtileri 6 gün sonra ortaya çıktı. İlk önce terleme ile çıktı ama sağlık kuruluşuna gitmekte de 4-5 gün gecikme oldu.

Bu süreçte hastalık ilerleyip ciğerlerime inmiş duruma geldi. Dolayısıyla da durumum ağırlaştı. Aşı olmamamın pişmanlığını yaşıyorum. Buradan da ısrarla herkese sesleniyorum; aşı olun sevdiklerinizi ve kendi hayatınızı koruyun.

Eşim bir doz olmasına rağmen ayaküstü hastalığı atlattı sadece ev karantinasıyla olayı tamamladı. O küçükken zatürre geçirmiş, ben ona 'Aşı ol, seni çok etkiler' dedim. O aşı oldu, tam tersi ben daha fazla etkilenmiş oldum" diye konuştu.