TikTok'ta gözyaşlı kitap okuma akımı! Aşk yazarı milyoner oldu

Amerika Birleşik Devleti'nde Colleen Hoover imzalı kitap en çok satanlarda zirvenin sahibi oldu. TikTok kullanıcıları kitabı okuyup ağlarken görüntülerini sosyal medyada paylaştı.

TikTok'ta gözyaşlı kitap okuma akımı! Aşk yazarı milyoner oldu

ABD’li yazar Colleen Hoover’ın kitabı ‘It Ends With Us’ zirvenin adeta sahibi oldu. ‘İncil’ ve çocuk yazarı Dr. Seuss’un satışlarını geçen kitap sadece bu yıl ABD’de 12.2 milyon satıldı. Bu başarının arkasında yatan sebep ise bambaşka oldu.İstismarın yer aldığı aşkı anlatan kitabı okuyan Brittni Lourenco (31), kitabı bitirdikten sonra 45 dakika boyunca ağladı. Ağlamaktan şişen yüzüyle Instagram’dan bir paylaşım yaptı. Lourenco, farkında olmadan bir akım başlattı.

Zirvenin sahibi kitap film oluyor

Kitabı okuyanlar ağladıklarını TikTok’ta paylaşma yarışına girdi. ‘ColleenHoover’ etiketli paylaşımlar 3 milyar izlenmeyi geçti. Bir akıma dönüşen paylaşım zinciri, 2012’den bu yana kitap yazan Hoover’ın altı kitabının ülkede ‘en çok satan 10 kurgu kitap’ arasına girmesini sağladı. Bu sayede Hoover, milyonluk bir servet edindi. İstismarı romantik gibi göstermekle suçlanan Hoover’ın okuyucuları, kolay okunan yazı tekniği nedeniyle onu tercih ettiklerini söylüyor. 2016’da ilk baskısı yapılan kitap, ayrıca bir Hollywood filmine uyarlanıyor.