50 dakikalık yolu 5 dakikaya düşürecek! Açılışını bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde Kazdağları’ndan geçen Assos ve Troya tünellerinin açılışı merak konusuydu.. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, söz konusu tünellerin 11 Ekim’de açılacağını söyledi.

50 dakikalık yolu 5 dakikaya düşürecek! Açılışını bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak

Ayvacık ile Küçükkuyu ilçelerini birbirine bağlayacak olan ve yapımına 2016 yılında başlanan Assos ve Troya tünellerinde heyecan dorukta. Küçükkuyu rampalarındaki mevcut yolun konforsuz ve virajlı olması sebebiyle çok tercih edilmeyen bu güzergah, yeni bölünmüş yolun ve tünellerin trafiğe açılması ile birlikte çok daha fazla tercih edilir hale gelecek ve bölge turizmine ciddi katkıda bulunulacak.

50 dakikalık yolu 5 dakikaya düşürecek! Açılışını bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak - Resim : 1

Erdoğan Ekim ayında açılacak demişti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından Assos ve Troya tünellerinin yer aldığı Ayvacık-Küçükuyu yolunun Ekim ayında açılmasının planlandığını söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da katıldığı bir açılış töreninde tünellerin 11 Ekim tarihinde açılacağını belirtti.50 dakikalık yolu 5 dakikaya düşürecek! Açılışını bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak - Resim : 2

“11 Ekim’de açılışını yapacağız”

 Tünellerin 11 Ekim'de açılmasının beklendiğini belirten AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Buradan müjdeyi vermek istiyorum. Küçükkuyu tünellerimiz, rampadaki tünellerimiz, biri Troya birisi Assos ismiyle 2 tane muazzam tünel 11 Ekim’de inşallah açılışını yapacağız. Cumhurbaşkanımızın, video konferans yolu ile katılımıyla Bakanımızın gelmesiyle köprünün bir anlamda bir ucunu da açmış olacağız” dedi.

50 dakikalık yolu 5 dakikaya düşürecek! Açılışını bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak - Resim : 3