At kuyruğu yapmak saçları döker mi? Dikkat tüm kadınların başına gelebilir

Hem sıradan hem de özel günlerde kadınlar sımsıkı bir at kuyruğu yaparak güzelleşmeye çalışsa da bu durum son derece tehlikeli. "At kuyruğu yapmak saçları döker mi?" sorusunu uzman izim yanıtladı.

At kuyruğu yapmak saçları döker mi? Dikkat tüm kadınların başına gelebilir

Saçlarınızı sımsıkı toplayıp at kuyruğu yaptığınızda başınız ağrıyor mu? Son günlerde saç dökülmeleriniz arttı mı? Yanıtınız "Evet" ise dikkat! Uzman isim “Günde 100 saç teline kadar dökülmenin normal” olduğunu ifade etse de at kuyruğu yapanlara uyarılarda bulundu. 

100 SAÇ TELİNE KADAR DÖKÜLME NORMAL

Saç dökülmesi tedavisinden ya da saç ekiminden önce bilinmesi gerekenleri paylaşan Saç Ekimi Uzmanı Fatma Dursun, “Genellikle ilk saç dökülmesi 15 – 16 yaşına ulaşıldığında başlar. Günde 100 saç teline kadar dökülme normaldir. Ortalama olarak saçlar ayda yarım santimetre ile yaklaşık 2 santimetre arasında uzar” diye konuştu.

Saç Ekimi Uzmanı Fatma Dursun, saç dökülmesi ile ilgili bilgiler paylaştı. Dursun, “Genellikle ilk saç dökülmesi 15 – 16 yaşına ulaşıldığında başlar. Günde 100 saç teline kadar dökülme normaldir. Ortalama olarak saçlar ayda yarım santimetre ile yaklaşık 2 santimetre arasında uzar” dedi. Saç dökülmesinin hem genetik hem de epigenetik bir konu olduğunu ifade eden Dursun, “Erkeklerdeki saç dökülmesinin %95 gibi büyük bir çoğunluğu androgenetik alopesiden kaynaklanır. Dünya çapında 35 milyon erkek ve 21 milyon kadın alopesi veya saç dökülmesinden mustariptir. Bunların her yıl 650.000'den fazlası en etkili tedavi seçeneği olarak saç ekimi yaptırmaktadır” ifadelerini kullandı.

“AT KUYRUĞUNA BAĞLI SAÇ DÖKÜLMESİ EFSANE DEĞİL”

“Kadınların yaklaşık %50'si 50 yaşına geldiklerinde saçlarının dökülmeye başladığını fark etmektedir” diyen Dursun, “Saç dökülmesi yaşayan kadınların %29'unun iki ana depresyon belirtisi bildirdiği görülüyor. At kuyruğuna bağlı saç dökülmesi ise bir efsane değil. Gerçekten saç dökülmesini etkileyebilir. Kemoterapi gören hastaların da yaklaşık %65'inin saç dökülmesi yaşadığı gözlemlenmiştir” şeklinde konuştu.