Ata İttifakı ortağı Adalet Partisi'nden açıklama: Millet İttifakı'na destek vereceğimiz yönündeki haberler doğru değil

Ata İttifakı çatısı altında seçime giren Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, ittifaklarının, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek ikinci tur seçimlerinde Millet İttifakı'na destek vereceği yönündeki iddiaları yalanladı. Öz, Millet İttifakı'yla ilgili sarf ettiği sözlere de açıklık getirdi.

Ata İttifakı ortağı Adalet Partisi'nden açıklama: Millet İttifakı'na destek vereceğimiz yönündeki haberler doğru değil

Ata İttifakı ortaklarından Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek ikinci tur seçimleriyle ilgili ortaya atılan iddialara sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Basında ve sosyal medyada çıkan haberleri yalanlayan Öz, "Ata İttifakı ortağı Adalet Partisi ikinci turda Millet İttifakı’na destek verecek’ haberi doğru değildir." dedi.

Daha önce Millet İttifakı'yla ilgili sarf ettiği sözlere de açıklık getiren Öz, şunları söyledi:

"Doğru olan, basının şahsıma sormuş olduğu ‘Millet İttifakına destek verir misiniz’ sorusu üzerine ‘Eğer ki bir Ata İttifakı olarak herhangi bir ittifaka destek verme kararı alırsak (ki henüz böyle bir şey yoktur), kırmızı çizgilerimiz vardır yerine getirilirse ve seçmenimiz de uygun görürse neden olmasın’ şeklindedir. Lakin bugün sosyal medyada yapmış olduğum bir anket ve bu minvalde şahsıma özelden atılan yüzlerce mesajdan edindiğim kanaat, çoğunluğu teşkil eden seçmenimizin herhangi bir desteğe sıcak bakmadığı yönündedir."

Ata ittifakı partileri ve cumhurbaşkanı adayı sayın Sinan Oğan’la birkaç gün içinde nihai karar toplantısı yapacaklarını anımsatan Öz, "Bu mesajları gündeme getireceğim ve bu doğrultuda Adalet Partisi Genel İdare Kurulu’nun almış olduğu kararı da ileteceğim. Daha önceki tüm kararlarda olduğu gibi yine mutabık kalacağımızı umut ediyorum. Aksi bir durum olursa ayrıntıları sizlerle paylaşacağım." ifadelerini kullandı.