Atina gerilimi tırmandırmaya devam ediyor! Türkiye'nin çağrısına Yunanistan'dan skandal yanıt

Türkiye'nin Hüseyin Zeybek'le ilgili yaptığı çağrı sonrası Yunanistan'dan skandal bir açıklama geldi. Yunanistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Türkiye temel uluslararası davranış kurallarını ihlal ederek başka devlete karışıyor." denildi.

Atina gerilimi tırmandırmaya devam ediyor! Türkiye'nin çağrısına Yunanistan'dan skandal yanıt

Batı Trakyalı Türk azınlığın Yunanistan Parlamentosu'ndaki temsilcisi Hüseyin Zeybek'e canlı yayında gelen tehdit sonrası Türkiye'nin yaptığı çağrıya Yunanistan'dan küstah bir yanıt geldi.

Bakanlık yaptığı açıklamada, "Türkiye temel uluslararası davranış kurallarını ihlal ederek başka devlete karışıyor" dedi.

Aynı zamanda Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Yunanistan'ın Lozan Anlaşması gibi Uluslararası Sözleşmeler'den kaynaklanan uluslararası yükümlülüklerine her daim uyduklarını dile getirdi.

Dışişleri Bakanlığı, sosyal medya hesabı Twitter'dan, Batı Trakya Türk Azınlığı (BTTA) Danışma Kurulunun Twitter hesabından konuya ilişkin açıklamasını alıntılayarak "Tüm tehditlere ve baskılara rağmen insan hakları ve özgürlük mücadelesinden vazgeçmeyen Batı Trakya Türk Azınlığı'nın arkasındayız. Yunan makamlarının, bu vahim olayı soruşturmasını ve failleri cezalandırmasını bekliyoruz." ifadeleriyle Batı Trakya Türk Azınlığı'na destekte bulunmuştu.

BTTA Danışma Kurulu yaptığı açıklamada, Batı Trakya Türk Azınlığı'nın uzun süredir çok yönlü bir baskı politikasına maruz kaldığını belirterek "İskeçe Türk Azınlık Milletvekili Hüseyin Zeybek, Panos Papadopoulus'un 12 Eylül'de Next Tv 'Anihti Grami'(Açık Hat) programına telefonla bağlanan bir vatandaş tarafından canlı yayında ölümle tehdit edilmiştir. Bu, uzun yıllardır süregelen ötekileştirici ve hedef gösterici söylemin adeta eyleme dönüşme çağrısıdır." denilmişti.