Atina haddini aştı! Karabağ zaferi sonrası skandal Türkiye manşeti

Komşu Yunanistan basını Karabağ zaferi sonrası okurlarının karşısına skandal bir başlıkla çıktı. Azerbaycan'ın zaferini 'tarihi bir başarı' olarak nitelendiren Kathimerini Türkiye'nin bu başarıda önemli bir rolü olduğunu belirtti. Yunan gazete 'Türkiye'nin ikiyüzlülüğü: Azerbaycan gibi Kıbrıs çıkmazı da tek devletli çözümle çözülmeli' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

Atina haddini aştı! Karabağ zaferi sonrası skandal Türkiye manşeti

Türkiye ve Yunanistan'da yaşanan felaketler sonrası Ankara ve Atina arasındaki buzlar hızla eriyor.

Komşu iki ülke anlaşmazlıkları çözmek adına adımlar atıyor. İki ülkede yaşanan felaketler sonrası atılan adımlar ile Ankara - Atina hattında dostluk rüzgarları esiyor ancak tüm bu olumlu gelişmelere rağmen komşu basını bir kez daha Türkiye'yi hedef aldı.

Azerbaycan'ın kazandığı zaferi mercek altına alan Yunan Kathimerini gazetesi 'Türkiye'nin ikiyüzlülüğü: Azerbaycan gibi Kıbrıs çıkmazı da tek devletli çözümle çözülmeli' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

Atina haddini aştı! Karabağ zaferi sonrası skandal Türkiye manşeti - Resim : 1

Bu tarihi başarıda Türkiye'nin son derece önemli bir rol oynadığına dikkat çeken Yunan gazete haberinde şu ifadelere yer verdi:

“Açıkça görülüyor ki, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünün restorasyonu Türkiye gibi vazgeçilmez bir müttefik tarafından garanti altına alınmıştı. Türk Silahlı Kuvvetleri, Azerbaycan ordusunu NATO doktrinine göre eğitmiştir. Türk yapımı Bayraktar insansız hava araçları Bakü'nün Erivan'a karşı hava üstünlüğünü sağlarken, Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) sağladığı bilgiler de Azerbaycan'ın savaş sahasındaki operasyonel avantajını pekiştirdi. Doğal olarak Ankara, Azerbaycan'ın 2020 ve 2023'teki zaferlerinden hem övgü aldı hem de gurur duydu.”

SKANDAL İFADELER

Azerbaycan'ın zaferi ve Türkiye'nin etkisini kabul eden gazete haberin ilerleyen bölümlerinde skandal ifadelere yer verdi.

Türkiye'yi 'ikiyüzlülük' ile suçlayan Kathimerini 'Bu durum bazı soruları akla getiriyor: Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin sayısız kararına aykırı olarak 49 yıldır Kıbrıs Cumhuriyeti'ni işgal etmesini sürdürürken, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünün yeniden sağlanmasını desteklemesi ve kutlaması ne kadar ikiyüzlülüktür?' dedi.