Atina’da final oynamak hayal değil

Sevgili okurlar, temsilcimiz Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu ilk maçında deplasmanda Belçika ekibi Union SG’yi Batshuayi, Oosterwolde ve Tadic’in penaltıdan attığı gollerle 3-0 yenerek önemli bir galibiyet elde etti. İsmail Kartal’ın öğrencileri çeyrek finali büyük ölçüde garantiledi.

Maçı değerlendirecek olursak teknik direktör İsmail Kartal bu maça en doğru kadro ile çıktı. Bunun da meyvesini aldı. Sakatlanana kadar Çağlar Söyüncü, Djiku ve Oosterwolde’nin defansta hatasız oynadığını söyleyebiliriz. Orta sahada ise İsmail Yüksek ve Fred, gerçekten sahaya iyi bir enerji koydu. Maçın kazanılmasında bu ikilinin rolü büyüktü.

Atina’da final oynamak hayal değil - Resim : 1

BATSHUAYI KALİTESİNİ GÖSTERDİ

Cengiz Ünder iyi görünmese de gerekli yerlerde takımını rahatlatan hamlelerde bulundu, Tadic daha dinamik ve güçlü dururken Michy Batshuayi ise rakip yarı alanda iyi top tutarak sarı-lacivertlilerin rakip sahada kalmasını sağladı. Batman, attığı golle de önemli bir isim olduğunu bir kez daha hatırlattı.

ESKİ SZYMANSKI ARANIYOR

 Szymanski iyi mücadele etse de yine son haftalardaki gibi tutuk bir performans sergiledi. Eminim herkes her maç kilidi çözen Szymanski performansını görmek istiyordur.

FERDİ KADIOĞLU OYUNUN SEYRİNİ DEĞİŞTİRDİ

Maçın seyrini değiştiren isim ise Ferdi Kadıoğlu’nun oyuna girmesi oldu. O kadar üst düzey oynuyor ki Ferdi, övmeye kelimeler yetmiyor. Bir futbolcu ancak bu kadar takımına hem defansta hem de hücumda katkı sağlayabilir.

Atina’da final oynamak hayal değil - Resim : 2

İSMAİL YÜKSEK’TEN OLAĞANÜSTÜ PERFORMANS

Bir diğer parantez ise orta sahada 5 top kapma, 14 ikili mücadele ve 10 sahipsiz top kazanmayla oynayan İsmail Yüksek, harikulade bir oyun ortaya koydu.

OOSTERWOLDE HER GEÇEN GÜN GELİŞİYOR

Bu sezonun en dikkat çeken isimlerinden olan Jayden Oosterwolde, sol bek başladığı maçı sol stoperde bitirdi. Gerçekten her geçen gün gelişiyor ve üzerine koyuyor. Fenerbahçe’nin onu gelecek sezon iyi bir bonservis bedeliyle satacağını düşünüyorum.

Atina’da final oynamak hayal değil - Resim : 3

Teknik direktör İsmail Kartal, takımını maça iyi hazırladı ve galibiyetin mimarlarından oldu. Fenerbahçe Avrupa’da böyle oynarsa Atina’da final oynamak hayal değil.