ATO Başkanı: Türkiye'de madenler ham madde de olmalı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hükümetin "Milli Enerji ve Maden Politikası" yürüttüğünü hatırlatarak, "Türkiye'nin maden varlığı ham madde olarak da değerlendirilmeli" dedi.

ATO Başkanı: Türkiye'de madenler ham madde de olmalı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, madencilik sektörünün ülke kalkınmasında kritik bir sektör olduğunu belirterek, "Türkiye'nin maden varlığı ham madde olarak da değerlendirilmeli" açıklamasında bulundu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hükümetin "Milli Enerji ve Maden Politikası" yürüttüğünü hatırlatan Baran, "Madencilik sektörünü, ihraç ederek döviz elde etmenin yanı sıra sanayimizin ihtiyacı olan düşük maliyetle kaliteli girdiyi üretime sağlamak için bunu ham madde olarak da değerlendirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Baran, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin maden varlığının ekonomik kalkınmada kaldıraç olarak kullanılabileceğini söyledi. Türkiye'nin küresel maden çeşitliliğinde 132 ülke arasında 10'uncu sırada olduğuna dikkati çekti.

Maden rezervinin toplam değerinin 4 trilyon dolar olduğunu bildiren Baran, sektörün yıllık üretim değerinin 2018 itibarıyla 37,2 milyar lira seviyesinde gerçekleştiğini aktardı.