Attığı golle Türkiye’yi sallamıştı! Genç futbolcu, Türkiye ve ABD’yi karşı karşıya getirdi!

Fenerbahçe’nin Zenit ile oynadığı maçta sarı lacivertlilerin ikinci golünü atan Bora Aydınlık gündem oldu. Aydınlık’ın ABD doğumlu olması nedeniyle Türkiye ve ABD futbolcunun milli takım tercihi için karşı karşıya geldi.

Attığı golle Türkiye’yi sallamıştı! Genç futbolcu, Türkiye ve ABD’yi karşı karşıya getirdi!

Fenerbahçe ile Zenit, dün Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin yaralarının sarılması için hazırlık maçı yaptı. Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan mücadele 2-2’lik eşitlikle sonuçlanmış, Fenerbahçe’nin 2.golünü Bora Aydınlık atmıştı.

PERFORMANSI BEĞENİ TOPLADI

Uzaktan sert bir şutla Zenit ağlarını havalandıran genç futbolcunun performansıyla beğeni topladı. Sosyal medya ve futbol dünyası genç futbolcuyu konuşurken yeni detaylar ortaya çıktı.

Attığı golle Türkiye’yi sallamıştı! Genç futbolcu, Türkiye ve ABD’yi karşı karşıya getirdi! - Resim : 1

ABD’DE DOĞDU

17 yaşındaki Bora Aydınlık, Amerika Birleşik Devletleri'nin en ünlü şehirlerinden biri olan Miami'de dünyaya geldi. 2015 yılında Fenerbahçe altyapısına katıldı. 2020 yılında ise Fenerbahçe U16 Takımı'na seçildi. 2021 yılında ise U19 Takımı'na yükseldi. Bu sezon U19 Süper Lig'de 19 maçta sahaya çıkarken üç kez gol atmayı başardı. Rezerv Lig'de de üç kez şans buldu.

ÇİFTE VATANDAŞLIĞI VAR

Futbolcunun Amerika Birleşik Devletleri doğumlu olduğu için ABD Futbol Federasyonu da durumunu yakından takip ediyor. Genç oyuncu, her ne kadar Türkiye U19 Milli Takımı'nda forma giymiş olsa da ABD Futbol Federasyonu, genç yıldıza kendi milli takımlarının formasını giydirmek istiyor.

Bora Aydınlık, U19 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri maçlarında Türkiye U19 Takımı'nda forma giydi. Genç oyuncu 4-4 sona eren Lüksemburg karşısında 12 dakika, 5-1 kazanılan Azerbaycan maçında ise altı dakika sahada yer aldı.

Attığı golle Türkiye’yi sallamıştı! Genç futbolcu, Türkiye ve ABD’yi karşı karşıya getirdi! - Resim : 2