Av yasağı başlayınca aç kaldılar. Onlarcası bir anda tarlasını süren çiftçinin tarlasına dadandı

Sinop'ta denize açılan balıkçılardan kalan artıklar ile karınlarını doyuran martılar gelen avlanma yasağı ile aç kalında yakınlardaki tarlalara musallat oldu. Onlarcası bir anda tarlasını süren çiftçinin tarlasına dadandı. Tarlasının üzerinde onlarca martıyı aynı anda gören çiftçi şaşkınlıkla o anları izledi.

Av yasağı başlayınca aç kaldılar. Onlarcası bir anda tarlasını süren çiftçinin tarlasına dadandı

Sinop'ta denize açılan balıkçılardan kalan artıklar ile beslenen martılar av yasağının gelmesi ile aç kaldılar. Açlığa daha fazla dayanamayan martılar çareyi yakınlardaki tarlalara musallat olmakta buldu.  Onlarcası bir anda tarlasını süren çiftçinin tarlasına dadandı. Aniden etrafını saran martıları gören çiftçi şaşkınlık ile kalakaldı.

ÇİFTÇİLERE MUSALLAT OLDULAR

Sinop merkezde, balıkçı teknelerinin etrafında uçan ve tekneden düşen balıkları yiyerek beslenen martılar, av yasağı olduğu için denize açılamayan balıkçıların yokluğunda, sahile yakın yerlerdeki tarlalarda avlanıyor.

Ekim için tarlalarını süren çiftçilerin traktörlerinin etrafında uçan martılar, tarlanın sürülmesiyle ortaya çıkan solucanları yiyerek besleniyor. Genellikle denizlerde görmeye alışılan martıların tarlalardaki solucan avı renkli görüntüler oluşturdu.

 

Av yasağı başlayınca aç kaldılar. Onlarcası bir anda tarlasını süren çiftçinin tarlasına dadandı - Resim : 1