Avcılara kızan dev balık, ucundaki iğnesiyle birlikte pata pata suya vurarak balıkçıların teknesini bastı

Tekneye balık avı için açılan balıkçılar hiç beklemedikleri bir saldırıya maruz kaldı. Dev balık pata pata suya vurarak balıkçı teknesine saldırdı. Saldırı anı video kaydına alınarak sosyal medyada paylaşıldı.

Marlin balığı diğer adıyla yelken balığı denizlerde yaşayan ve en hızlı hareket eden balık türü olarak biliniyor. Yapı bakımından diğer balıklardan çok farklı olması onun hemen fark edilmesini sağlar.

Sosyal medyada paylaşılan ve pek çok kişi tarafından paylaşım rekoru kıran bir videoda yelken balığının bir balıkçı teknesine saldırdığı görülüyor. Şans eseri kamera kaydına alınan o anlarda yelken balığı çok uzaklardan su yüzeyinde taklalar atarak hızla tekneye doğru ilerliyor. Hızını kesmeyip tekneye çıkan yelken balığı su üzerinde de hareket ederek etrafa adeta saldırmaya çalışıyor.

BURNU KILICA BENZİYOR

Görünüş olarak kılıç balığına benzeyen yelken balıkları saatte 110 kilometre saat hıza ulaşabililir. Yelken balıklarının en önemli özelliği burun yapısıdır. Bir noktaya doğru sivrilen bir burun şeklinde sahiptir. Görünüm olarak da keskin kılıca benzetilmektedir.