Eski sevgilisine kabusu yaşatmıştı! O sanığın davasında polisler tanık olarak dinlendi!

Geçtiğimiz yıl Avcılar'da 30 yaşındaki Mehmet Yıldız, eski sevgilisi Yasemin Uzunçelebi'nin üzerine kimyasal madde dökerek ağır yaraladı. Yıldız'ın 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, olay yeri inceleme polislerinin tanık olarak ifadeleri dinlendi. Polisler, evin birçok noktasında kimyasal sıvına rastladıklarını anlattı. Evdeki su vanalarının kapatıldığı, tüm suların boşaltıdığı da iddia edildi.

Eski sevgilisine kabusu yaşatmıştı! O sanığın davasında polisler tanık olarak dinlendi!

Küçükçekmece 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Yıldız cezaevinden getirilirken, Yasemin Uzunçelebi'nin ablası ve taraf avukatları katıldı.

"Musluklardan su akar vaziyette değildi"

Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme grup amirliğinde görev yapan iki polis memuru duruşmada tanık olarak dinlendi. Polis memuru U.P. ifadesinde, kendilerine olayın yangın olarak bildirildiğini ifade ederek, "Evde ilk kontrolde en fazla bulgunun yatak odasında olmasından dolayı, yangının yatak odasından başladığını değerlendirdik. Yatak odasında yatak ve yastıkta yangından kaynaklanmış olabileceğini değerlendirdiğimiz izler gördük. Bir de yatak odasından mutfağa ve banyoya kadar yere damlamış, yatak odasında bulduğumuz izlerle aynı renkte damlalar bulduk. Yaralanan kişinin yaralandıktan sonra önce mutfağa, daha sonra banyoya gittiğini düşündük. Çünkü izler evin içerisinde mutfak ve banyoya giderek dolaşılmış, lavabonun olduğu yerlere gidilmiş şekilde görünüyordu. Banyodaki izler daha yoğundu, lavabo kısmında elle dokunulmuş gibi izler vardı" dedi. 

Eski sevgilisine kabusu yaşatmıştı! O sanığın davasında polisler tanık olarak dinlendi! - Resim : 1

Müştekiler sanığın olayı gerçekleştirmeden önce, evdeki su vanalarını kapattığını, hatta damacanaları ve su sürahisinin içindeki suları boşalttığını iddia etmişti. Tanık polis memuru, "Musluklardan su akar vaziyette değildi, ancak o anda musluklardan su akıp akmadığını kontrol etmedik. Vananın kapalı olup olmadığını bilmiyorum. Bir de yatak odasında metal tas bulmuştuk, tasın içerisinde sıvı kalıntısı vardı, sıvının nevini anlamadık ve örnek aldık. İncelememiz tamamlandıktan sonra evde bulunan bayan şahsın vücudunun sıvı ile yakıldığını ve ağır şekilde yaralandığını duyduk" dedi. Diğer polis memuru V.B. de diğer tanık ile benzer şekilde ifade verdi.

Eski sevgilisine kabusu yaşatmıştı! O sanığın davasında polisler tanık olarak dinlendi! - Resim : 2

"Yasemin’i öldürme gibi bir düşünceye kapılmadım"

Sanık duruşmadaki savunmasında Yasemin Uzunçelebi ile 3.5 yıl süren birlikteliği olduğunu, evleneceklerini düşündüğünü ifade ederek, "Yasemin evlenme konusunda benim talebimi hep öteledi. Olay kaza sonucu meydana geldi. Yasemin’i öldürme gibi bir düşünceye kapılmadım. Bu hayattan beklentim ve hayallerim var" dedi. 

Abla Nazlı Uzunçelebi ise kardeşinin vücut bütünlüğünün yüzde 95 oranında bozulduğunu, mahkemeye gelip ifade vermesinin de imkansız olduğunu söyledi. Mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Eski sevgilisine kabusu yaşatmıştı! O sanığın davasında polisler tanık olarak dinlendi! - Resim : 3

 İddianameden

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Mehmet Yıldız'ın sevgilisi olan Yasemin Uzunçelebi'yi öldürmek amacıyla, yanıcı ve yakıcı nitelikteki kimyasal maddeyi vücudunun farklı bölgelerine döktüğü kaydedildi. Müştekinin vücudundaki yaralanmaların hayati tehlike oluşturacak nitelikte olduğu da iddianamede yer aldı. Tutuklu sanık Mehmet Yıldız hakkında 'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapsi istendi. 

Eski sevgilisine kabusu yaşatmıştı! O sanığın davasında polisler tanık olarak dinlendi! - Resim : 4

Eski sevgilisine kabusu yaşatmıştı! O sanığın davasında polisler tanık olarak dinlendi! - Resim : 5