AVM'deki çocuk kadına zorbalık yaptı sanıldı ancak zorbalık yapmadı. Arkadan o işareti verdi. Herkes çocuğuna öğretsin

AVM'de elini omzuna atmış bir erkekle yürüyen çocuk, kadına zorbalık yaptı sanıldı. Ancak durum çok başkaydı. Çocuk, kadının dikkatini çekmeyi başardıktan sonra eliyle arkasından bakan kadına o işareti verdi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, bütün anne ve babalar için oldukça önemli bir bilgi verildi. Bu işareti herkes çocuğuna mutlaka öğretsin.

AVM'de bulunan banklarda oturan kadın, telefonuna bakıyordu. Eli omzunda genç bir adamla yanına yaklaşan küçük kız çocuğu, telefonuyla ilgilenen kadının diğer elindeki su şişesine bir anda vurdu. Kadın elindeki şişeyi düşürünce onlara doğru baktı. İlk başta o ana kadar izleyenler yaramaz bir çocuğun zorbalığı olarak yorumladı. Ancak durum çok başkaydı. 

KADINA İŞARET VERDİ

Çocuk kadının dikkatini çekmeyi başarınca kendisine arkasından bakan kadına, elini arkasına götürerek bir işaret verdi. Önce baş parmağını avcunun içinde getirdi ve ardından kalan dört parmağını da baş parmağının üzerine kapatarak yumruk yaptı. Kadın, o anda küçük kızın zor durumda olduğunu ve yanındaki adam tarafından kaçırıldığını anladı. Hemen müdahale de bulundu.

TÜM EBEVEYNLER BİLİNÇLENMELİ

Sosyal medyada paylaşılan bu görüntüler, bütün anne ve babaların bu işareti öğrenmesi ve çocuklarına da öğretmesi için paylaşıldı. Bu işareti herkes çocuğuna mutlaka öğretmeli, tüm ebeveynler ve çocuklar bu konuda bilinçlenmeli.