Avrupa bildirdi. Türkiye’de üç gün çok hareketli olacak. Şimdiden hazırlanın! Bilirseniz iyi olur

Türkiye’de üç gün boyunca hava durumunda hareketlilik yaşanacak. Avrupa Orta Vadeli Hava Tahminleri Merkezi (ECMWF) tarafından yapılan değerlendirmelere göre vatandaşların bu duruma karşı hazırlıkları olmaları gerekiyor.

Avrupa bildirdi. Türkiye’de üç gün çok hareketli olacak. Şimdiden hazırlanın! Bilirseniz iyi olur

Türkiye’de Mayıs ayı hava durumu açısından bir hayli hareketli geçiyor. Sağanak yağış, yağmur ve kar etkili olurken soğuk hava dalgası da üşütüyor. Özellikle bazı bölgelerde etkili olan soğuk hava dalgası bir kez daha geliyor.

Cuma günü alçak basınç ile birlikte kuzeyden gelecek olan soğuk hava cuma, cumartesi ve pazar günlerinde etkili olacak. Soğuk hava ile Türkiye 3 gün boyunca hareketli olacak.

Avrupa bildirdi. Türkiye’de üç gün çok hareketli olacak. Şimdiden hazırlanın! Bilirseniz iyi olur - Resim : 1

"TÜRKİYE YİNE ÇOK HAREKETLİ"

Bu konuda Meteoroloji Bey isimli hesaptan Avrupa Orta Vadeli Hava Tahminleri Merkezi (ECMWF) tarafından yapılan tahminlere yer verilerek yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Cuma Türkiye’ye alçak basınç geliyor ardından kuzeyden zayıf bir soğuk hava iniyor. Cuma-Pazar günleri arası yurtta birçok bölgede hava yine hareketli. Hafta sonu yurt genelinde soğuma da var biraz."

Avrupa bildirdi. Türkiye’de üç gün çok hareketli olacak. Şimdiden hazırlanın! Bilirseniz iyi olur - Resim : 2