AB, ABD vatandaşlarına seyahat kısıtlamasını kaldırdı

Avrupa Birliği (AB), normalleşme yolundaki son adımlardan birini de atarak ABD'de yaşayanlara yönelik seyahat kısıtlamasını kaldırdı.

AB, ABD vatandaşlarına seyahat kısıtlamasını kaldırdı

Avrupa Birliği (AB), ABD vatandaşlarının AB ülkelerine olan seyahat kısıtlamalarını kaldırdı. Potansiyel koronavirüs varyantlarının yayılmasına ilişkin endişelere rağmen, normalleşme yolundaki son adımlardan birini de atan AB ülkeleri 18 Haziran tarihi itibariyle, Arnavutluk, Hong Kong, Lübnan, Makao, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Sırbistan ve Tayvan ile birlikte ABD'yi de “beyaz liste"ye ekleyerek seyahat izni tanıdı. Alınan kararın, AB Resmi Gazetesi’nde yayımlanmasının ardından birkaç gün içinde yürürlüğe girmesi bekleniyor.

AB yetkililerinin, yaz sezonu öncesinde ekonomisi turizme bağımlı olan ülkelerden gelen baskı sebebiyle yeni adımlar atmak zorunda kaldığı biliniyor. Söz konusu kararın, pandeminin getirdiği kısıtlamalardan derinden etkilenen AB havayolu firmaları için büyük avantaj sağlaması bekleniyor.

Bazı AB üye ülkeleri, aşılanan Amerikalıların ülkelerini ziyaret etmesine halihazırda izin vermesine rağmen, ABD’nin “beyaz liste”ye dahil edilmesiyle, Amerikalıların tüm AB üyesi ülkelerde aşılanma durumlarına bakılmaksızın seyahat edebileceği kararı alındı.