Avrupa Parlamentosu'ndan yeni kripto para hamlesi

Avrupa Parlamentosu (AP), kripto para işlemlerine vergi koymaya yönelik ilk adımı attı. 705 üyeden 566’sının desteğini alan bu karar, vergi tahsilatlarının otomatik hale getirmesini de içeriyor.

Avrupa Parlamentosu'ndan yeni kripto para hamlesi

Avrupa Parlamentosu (AP), kripto para işlemlerinde vergi düzenlemesine ilişkin ilk adımı attı.
Dün parlamento üyeleri, düşük miktarda kripto para işlemi yapan şahıslar için vergi kurallarının basitleştirilmesi lehine oy kullandı. 705 üyeden 566’sının desteğini alan bu karar, bağlayıcı olmamakla birlikte Blockchain teknolojisinin vergi tahsilatlarını otomatik hale getirmede kullanılabilmesini de içeriyor.

Vergi kaçakçılığı ile mücadele için Blockchain teknolojisinin kullanılabilme durumu da gündeme getirildi.

Oylanan kararın detaylarında kripto varlıkların kesin şekilde bir tanıma kavuşturulmasının da gerekliliği üzerinde duruldu. Ayrıca tanımın, vergiye tabi olan varlığın tespiti içinde önemli olduğu düşünülüyor. Parlamento, kripto paralar için bir vergi kodunun oluşturulması dışında komisyonun bu kararı detaylı şekilde ele almasını da talep etti.

Diğer yandan birçok ülke, şimdiye kadar kripto paralar üzerinden vergi alınması konusunu hayata geçirmişken Avrupa Birliği ülkeleri, bu konuda geç kaldığına yönelik eleştirilere maruz kaldı.

AB, kripto para düzenlemelerinde küresel çapta bir örnek oluşturacak bazı çalışmalara sahip. Buna göre Avrupa Birliği ülkeleri, Mart ayında önerilen kripto varlık piyasası düzenlemesini (MiCA) onayladı. MiCA taslağının ilk hali yoğun enerji kullanılarak üretilen kripto para birimlerinin Avrupa sınırları içerisinde yasaklanmasını içeriyordu.

Kaynak: Investing.com