'Filenin Sultanları' 16 yıl sonra yeniden...

Avrupa Şampiyonası Ankara'da 2003'de Polonya zaferinden tam 16 yıl sonra tekrar yeni bir buluşma gerçekleşecek. 

Yenilenen kadrosu ve genç jenerasyonu ile büyük bir ivme yakalayan milli takım, Avrupa Şampiyonasında 25 yaş ortalaması ile yer alacak.

Ay yıldızlılar, son 4 Avrupa Şampiyonasının 3’ünde yarı final oynama başarısı gösterdi. Şampiyona tarihinin ilk madalyası 2003 yılında ‘’Filenin Sultanları’’ unvanını alan efsane kadrodan geldi. 16 yıl önce yaşanan bu başarı, Türk voleybolu adına alınacak tarihi zaferlerin başlangıcı oldu.

Deneyimli kaptan Eda Erdem Dündar, Naz Aydemir Akyol, Meryem Boz, Kübra Akman, Hande Baladın ve Simge Aköz, (A) milli Takım forması ile tekrar Avrupa Şampiyonası sahnesine çıkacak.Türkiye'de uzun yıllardır görev yapan Guidetti , enerjisi, taktik bilgisi, oyuna müdahaleler ile Avrupa Şampiyonasında filenin sultanlarının madalyaya uzanmasını sağlamaya çalışacak.

Serinin ilk maçında, 23 Ağustos Cuma günü saat 20.00'da Yunanistan ile karşılaşacak olan Filenin Sultanları, 24 Ağustos'ta Finlandiya, 26 Ağustos'ta Bulgaristan, 28 Ağustos'ta Fransa ve 29 Ağustos'ta ise Sırbistan ile karşılaşacak.

Grup müsabakalarının sona ermesinin ardından 1-8 Eylül tarihleri arasında finaller de Başkent'te oynanacak.