Avrupa şampiyonu Rıza Kayaalp’e başkentte coşkulu karşılama

Grekoromen Stil Avrupa Büyükler Güreş Şampiyonası’nda 12’nci Avrupa şampiyonluğunu elde eden milli güreşçi Rıza Kayaalp ve kafiledeki tüm sporcu ve antrenörler Ankara’da coşkuyla karşılandı.

Avrupa şampiyonu Rıza Kayaalp’e başkentte coşkulu karşılama

Hırvatistan’ın Zagreb kentinde düzenlenen Grekoromen Stil Avrupa Büyükler Güreş Şampiyonası finalinde Azerbaycanlı Sabah Saleh Shariati'yi yenerek 12’nci Avrupa şampiyonluğunu elde eden milli güreşçi Rıza Kayaalp ve kafiledeki tüm sporcu ve antrenörler Ankara’da coşkuyla karşılandı.

“BU İŞİ BIRAKANA KADAR ZİRVEDE OLMAK İSTİYORUM”

Grekoromen 130 kiloda kazandığı 12’nci Avrupa şampiyonluğu ile Rus sporcu Aleksandr Karelin’in rekoruna ortak olan Kayaalp, sabaha karşı Esenboğa Havalimanı’na geldi. Kayaalp, kırdığı rekor ve kazandığı şampiyonlukla ülkesine büyük bir başarı kazandırmaktan ötürü çok mutlu olduğunu söyledi.

Avrupa şampiyonu Rıza Kayaalp’e başkentte coşkulu karşılama - Resim : 1

Geçtiğimiz yıl Karelin’in rekorunu egale etme sözü verdiğini hatırlatan Kayaalp, “Şimdi egale ettik. İnşallah seneye bu zamanda rekoru kırıp rekorun tek sahibi olurum. Normal madalya sayısı olarak 13 finalim, 1 gümüş madalyam var. Avrupa’da en çok madalya kazanan sporcu oldum. Bunun tarifi olmaz, mutluyum, gururluyum. Zor elde edilen bir başarı. Çok emek isteyen, çok çalışma isteyen bir başarı. Uzun yıllar istikrar isteyen bir başarı. Devletimiz bizim köyden aldı, orada büyüdük, devletin ekmeğini yedik, bizi okuttu, bize güreş öğretti. Bizden tek istediği de altın madalya ve bayrağını göndere çektirmekti. Ben bu vefanın karşılığını vermeye çalışıyorum. Bu işi bırakana kadar zirvede olmak hedefim var. Dünya, 2024 Avrupa ve olimpiyatlar kaldı. Ondan sonra inşallah bu işi bırakmak istiyorum. Bu 3 şampiyonada da zirveye çıkarak bu işi sonlandırmış olurum” dedi.