Avrupa'da büyük panik! 2 metre uzunluğundaki dev yılan kaçtı... Polisten herkese hayati uyarı onu görünce bunu yapmayın

Avrupa'nın o ülkesi büyük panik içinde. Polis tarafından yapılan açıklamada 2 metre uzunluğundaki dev zehirli yılanın kaçtığı söylendi. Polis altını çizerek uyardı eğer yolda ya da evinizin bir köşesinde onu görürseniz sakın bunu yapmayın.

Avrupa'da büyük panik! 2 metre uzunluğundaki dev yılan kaçtı... Polisten herkese hayati uyarı onu görünce bunu yapmayın

Hollanda polisi geçtiğimiz salı günü çok kritik bir açıklama yaptı. Polis ekipleri yaptığı açıklamada, Hollanda'da iki metre uzunluğunda "son derece zehirli" bir yeşil mamba yılanının ortalıkta dolaştığını belirterek, sakinleri evlerinde kalmaları ve hiçbir durumda yılanı tuzağa düşürmeye çalışmamaları konusunda uyardı.

"YILAN ÇOK TEHLİKELİDİR"

Tilburg kenti polisi, Pazartesi akşamı mambanın sahibi tarafından "bir yılanının eksik olduğu" konusunda uyarıldığını söyledi. Yeşil mambanın sabıka fotoğrafının yer aldığı bir aranıyor posteri yayınlayan polis, "Yılan çok tehlikelidir" uyarısında bulundu. Polis, yılanın evdeki yerinin "mümkün olduğunca çabuk" nasıl bulunabileceğini görmek için ülkedeki birçok uzmanla temasa geçtiğini söyledi. Aramaya bir arama köpeğinin de dahil edileceği belirtildi.

Avrupa'da büyük panik! 2 metre uzunluğundaki dev yılan kaçtı... Polisten herkese hayati uyarı onu görünce bunu yapmayın - Resim : 1

"KARANLIK VE SICAK YERLERİ SEVİYOR"

Polis, "Yeşil mambanın ısırığı son derece zehirlidir. Birisi ısırılırsa derhal tıbbi yardıma başvurmak önemlidir" diye ekledi. Polis açıklamasının devamında, "Karanlık ve sıcak mekanları seviyor. Bunu bulursa çok pasif olacak" denildi.

SADECE 30 DAKİKADA ÖLDÜRÜYOR

Pretoria Hayvanat Bahçesi'ne göre, Güney Doğu Afrika'nın kıyı bölgelerine özgü yeşil mambalar son derece zehirli etoburlardır. Hayvanat Bahçesi, "Bu tür için 30 dakika gibi kısa bir sürede hızla ölümcül sonuçlara yol açan vaka raporları kaydedildi" dedi.