Avrupa’da Türk derbisi! Her şey final aşkına… Fenerbahçe, Vakıfbank’ı konuk edecek

CEV Kadınlar Şampiyonlar ligi Yarı Final rövanş maçı Türk derbisine sahne olacak. İlk maçı 3-0 kazanan Fenerbahçe Opet, Vakıfbank’ı konuk edecek. Maç hakkında konuşan Vakıfbank baş antrenörü Guidetti, “Harika bir maç bizi bekliyor. Belki de tarihimizin en zorlu maçlarından biri olacak ancak yeni bir tarih yazmaya çalışacağız” dedi.

Avrupa’da Türk derbisi! Her şey final aşkına… Fenerbahçe, Vakıfbank’ı konuk edecek

Türk kadın voleybolunun başarılı ekipleri Fenerbahçe Opet ve Vakıfbank, bu kez Avrupa’da kozlarını paylaşacak.

Avrupa'nın kulüp düzeyindeki en prestijli organizasyonunda iki Türk ekibinin karşılaşacağı İstanbul derbisi yarın oynanacak. Burhan Felek Voleybol Salonu'ndaki maç saat 19.00'da başlayacak.

VakıfBank'ın ev sahibi olduğu ilk maçta Fenerbahçe Opet, rakibini 3-0 yenerek final için avantaj sağladı.

Avrupa’da Türk derbisi! Her şey final aşkına… Fenerbahçe, Vakıfbank’ı konuk edecek - Resim : 1

FENERBAHÇE 2 SET ALIRSA FİNALE ÇIKACAK

Sarı-lacivertli ekip, bu maçta 2 set kazanması durumunda CEV Şampiyonlar Ligi finaline çıkacak.

VAKIFBANK’IN DURUMU KRİTİK

VakıfBank'ın mücadeleden 3-0 ya da 3-1 galip ayrılması durumunda ise altın set oynanacak. Altın set sonucunda kazanan ekip finale yükselecek.

Avrupa’da Türk derbisi! Her şey final aşkına… Fenerbahçe, Vakıfbank’ı konuk edecek - Resim : 2

VakıfBank'ta başantrenör Giovanni Guidetti maç hakkında şunları söyledi:

"Son 2 ayda fırtına gibi esen bir takıma karşı kazanıp ardından da altın seti almamız gerekiyor. Fenerbahçe şu anda çok formda ve eminim ki taraftarlarının önünde daha da iyi oynayacaklardır. Biz de ilk maç üzerine çok çalıştık. Onları sıkıntıya soktuğumuz anlar olmuştu. Bu kez ikinci setle beraber değil maç başından itibaren iyi oynamalıyız. Harika bir maç bizi bekliyor. Belki de tarihimizin en zorlu maçlarından biri olacak ancak yeni bir tarih yazmaya çalışacağız."

FENERBAHÇE VE VAKIFBANK FİNALE NASIL GELDİ?

Şampiyonlar Ligi'nde D Grubu'nu ikinci sırada bitiren Fenerbahçe Opet, play-off'ta Polonya ekibi Grupa Azoty Chemik'i, çeyrek finalde ise İtalya temsilcisi Carraro Imoco Volley'i turnuvanın dışında bırakarak VakıfBank'ın rakibi olmuştu.

VakıfBank ise C Grubu'nu ikinci sırada tamamlayarak kaldığı play-off'ta Polonya'nın LKS Commercecon ekibini, çeyrek finalde ise İtalya'nın Vero Volley takımını elemişti.