Avrupa'da Yunanistan'da görülmeyen korkunç bir olay görüldü. Oradan sıçrayıp İzmir, Çanakkale, Balıkesir diye Türkiye'ye sıçrarsa yandık

Yunanistan'da Batı Nil virüsü paniği yaşanıyor. Bu yıl Batı Nil Virüsü nedeniyle 20 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Normalde Avrupa'da fazla görülmeyen bu hastalığın Yunanistan'da görülmesinin ardından İzmir, Çanakkale, Balıkesir gibi illerimizde yaşayan vatandaşların daha fazla dikkatli olması gerekliliği ortaya çıktı.

Avrupa'da Yunanistan'da görülmeyen korkunç bir olay görüldü. Oradan sıçrayıp İzmir, Çanakkale, Balıkesir diye Türkiye'ye sıçrarsa yandık

Avrupa kıtasında fazla görülmeyen, daha çok Afrika kıtasında rastladığımız bir hastalık Yunanistan'da korku saçmaya başladı. Bu hastalığın Yunanistan'da görülmesinin ardından İzmir, Çanakkale, Balıkesir gibi illerimizde yaşayan vatandaşların daha fazla dikkatli olması gerekliliği ortaya çıktı. 

KİŞİSEL KORUNMA ÇOK ÖNEMLİ 

Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY) tarafından yapılan açıklamada, virüsün, ülkenin farklı noktalarında 20 kişinin ölümüne neden olduğu belirtildi.
Son bir haftada 5 yeni vakanın teşhis edildiği kaydedilen açıklamada, sivrisineklere karşı kişisel korunmanın önemi vurgulandı.

HANGİ BÖLGELERDE ETKİLİ OLDUĞU AÇIKLANDI 

Virüsün özellikle Kardiça, Larissa, Trikala, İmathia, Selanik, Pela, Pieria, Kilkis, Serres, Halkidiki, Kavala, Drama, Rodop, İskeçe, Meriç, Kastoria, Arta ve Yanya bölgelerinde tespit edildiği belirtildi. Uzmanlar, vakaların artacağı değerlendirmesinde bulundu.