Avrupa'dan resmen kıyamet gibi haber... Türkiye'nin kapısından bile giremez... Büyük tartışma patladı, duyanların başından kaynar sular döküldü

Avrupa'da Avrupa Birliği Gıda Komisyonu küçük un kurdu böceğinin larva formunun gıdalarda kullanımının önünü açtı. Bu karara büyük tepki var. Aynı kararın Türkiye'de uygulanmasına imkansız olarak bakılıyor.

Avrupa'dan resmen kıyamet gibi haber... Türkiye'nin kapısından bile giremez... Büyük tartışma patladı, duyanların başından kaynar sular döküldü

Uzun zamandan bu yana dünyanın gündeminde olan konulardan biri hakkında Avrupa'da resmi adım atıldı. Ancak bu adım büyük tepkiler ve eleştiriler ile karşılandı. 

Bilimsel ismi Alphi tobius dia perionus olan ve halk arasında küçük un kurdu böceğinin larva formunun gıdalarda kullanımına onay verildi.

"YENİ GIDA"

Avrupa Birliği Gıda Komisyonu tarafından alınan kararda "Böceklerin alternatif bir protein kaynağı olarak kullanılması yeni değil" denilerek böceklerin “yeni gıda” haline gelmesi için şu anda 11 başka başvuru daha olduğu bildirildi.

Avrupa'dan resmen kıyamet gibi haber... Türkiye'nin kapısından bile giremez... Büyük tartışma patladı, duyanların başından kaynar sular döküldü - Resim : 1

Küçük un kurdu ile birlikte Avrupa Birliği Gıda Komisyonu'nun gıdalarda kullanımına izin verdiği dört böcek türü bulunuyor.

TÜRKİYE'DE UYGULANMASI İMKANSIZ 

Tartışmalı kararın Avrupa Birliği uyum yasaları kapsamında Türkiye’de de uygulanıp uygulanmayacağı da tartışma yarattı. Ancak aynı kararın Türkiye'de uygulanmasına imkansız olarak bakılıyor.