Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu davasında sona gelindi: Savcı mütalaasını açıklayacak

Ünlü sunucu Ece Erken’in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetine ilişkin 20 sanıklı davada, sona gelindi. Mahkeme, esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için dosyayı duruşma savcısına gönderilmesine karar verdi.

Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu davasında sona gelindi: Savcı mütalaasını açıklayacak

.
Sunucu Ece Erken'in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu 27 Ocak günü Yeşilköy'de ortağı olduğu balık restoranında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Olay sonrası yürütülen soruşturma çerçevesinde 16 Mayıs'ta Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlanmıştı. İddianamede, 20 sanığın 10'u hakkında ağırlaştırılmış müebbet ile değişen oranlarda hapis cezası talep edilmişti.

DOSYA SAVCIYA GÖNDERİLDİ

Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada 7 tutuklu sanık ile bir kısım tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Duruşmaya Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun ağabeyi Celal Mahmutyazıcıoğlu da katıldı. Görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini ve dosyasının mütalaasını hazırlaması için kendisine gönderilmesini talep etti.

TUTUKLULUK HALLERİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, mütalaasını hazırlaması için dosyayı cumhuriyet savcısına gönderdi.