Avustralya, 2 bin kediyi öldürmek zehirli sosis kullanıyor

Avustralya'da alınan imha kararı uyarınca iki milyon başıboş kediyi öldürmek için havadan zehirli sosis atılıyor.

Avustralya,  2 bin kediyi öldürmek zehirli sosis kullanıyor

Avustralya, 2015'te 5 yıl içinde 2 milyon kediyi ortadan kaldırmak üzerine karar almıştı. Bu karar doğrultusunda ülke genelinde havadan zehirli sosis atılıyor. Sosisi yiyen kedi 15 dakika içinde ölüyor.

New York Times gazetesinin haberine göre Avustralya hükümeti sokak kedilerini öldürmek üzere harekete geçti. Ülkede yaklaşık 2 ile 6 milyon arasında sokak kedisi yaşıyor. Bu kedilerin yok edilmesi için  zehirli sosis yöntemi kullanılıyor. 

Avustralya'da 2020 yılına kadar milyonlarca kedi ölmüş olacak. Kedileri öldürmek kanguru eti, tavuk yağı ve çeşitli ot ve baharatlardan oluşan sosisler havadan kedilerin yoğun olduğu bölgelere atılıyor. 

PETA: Uygulanan yöntemler acımasızlık

Bazı yerlerde ise tuzaklar kuruluyor. Kedilerin silahla vurulması ve patlayıcı ile öldürülmesi ise tepki toplasa da uygulamalar devam ediyor. 

En kötüsüde Queensland eyaletinde yürütülen acımazıs bir kampanya. Kampanyada bir kedinin yüzülmüş derisini getirene 10 Avustralya doları (7 Amerikan Doları) ödül veriliyor.

Hükümetin gerekçesi vahşi yaşamı korumak...

Hükümete ülke genelinde çiftliklerin zarar gördüğünü ve kedilerin var olan 27 memeli türünün yok olmasından sorumlu olduğunu savunuyor.  

Uygulama tepki çekmişti

Avustralya bu kararını ilk defa dört yıl önce açıkladığında büyük bir tepki çekmişti. Uluslararası kamuoyunda kampanyalar oluşturulmuş, ünlü isimler hükümete mektup yazarak bu uygulamadan vazgeçilmesi çağrısında bulunmuştu.

Ancak New York Times gazetesine göre hayvan hakları örgütü PETA Avustralya bile ilk başta bu karara karşı çıksa da ülkedeki vahşi yaşamın korunması için prensip olarak bu uygulamayı kabul etmiş vaziyette.