Taşlayarak öldürdü

Cani adam sevimliliğiyle ün yapmış savunmasız vombatı taşlayarak öldürdü. Sosyal medyada hızla yayılan görüntünün ardından şahsın kimliği ortaya çıktı.

Wombat Farkındalık Örgütü, Güney Avustralya'nın Eyre Yarımadası'nda yaşanan iğrenç olayın video görüntülerini yayımladı. Olayda dünyada sevimliliği ile ün yapmış savunmasız bir vombatın bir insan tarafından zevk için vahşice öldürüldüğü görülüyor. Görüntüler sosyal medyada hızla yayılınca şahsın kimliği de ortaya çıktı.

Videonun başında bir vombat tozlu bir yolda sakin bir şekilde ilerliyor. O sırada vombatı fark edip araçlarını durduran arkadaş grubundan bir şahıs eline yoldan aldığı bir taşı alarak savunmasız hayvana doğru yaklaşıyor ve fırlatmaya başlıyor. Aldığı darbe ile kaçmaya çalışan zavallı hayvan yavaş hareket ettiği için diğer taşların hedefi oluyor ve can veriyor.

Yapan kişi memur çıktı!

Görüntülerin sosyal medyada hızla yayılmasının ardından yapılan araştırmalarda şahsın Kıdemli Toplum memuru Waylon Johncock olduğu tespit edildi. Güney Avustralya Polis Komiseri, bu bilgileri doğrulayarak şahıs hakkında soruşturma açıldığını duyurdu.

Komisyon üyesi Grant Stevens, videonun tamamen iğrenç ve kabul edilemez olduğunu ifade ederek, "Bu sabah izledim ve hemen soruşturma başlattım. Bu konuyla ilgili toplumun öfkesinin farkındayız. Tüm çalışanlarımızdan iyi bir insan olmalarını bu yüzden istiyoruz. Bu kabul edilebilir değil. Bu görüntüler kesinlikle bizim ilkelerimizle tutarlı değil" dedi.