Avusturya'dan tatile geldiler, dehşeti yaşadılar!.. Gurbetçiye 'çardak' şiddeti!

Avusturya’dan tatile geldikleri memleketlerinde pikniğe giden aile, oturdukları çardağın kırılması nedeniyle işletme sahiplerinin saldırısına uğradı. Olayda aralarında çocuklarında olduğu 12 kişi yaralandı, 12 kişi ise gözaltına alındı.

Avusturya'dan bayram tatili için Kahramanmaraşa gelen Koyuyeşil ailesi, Fırnız'daki dinlenme tesislerinden birine pikniğe gitti. İddiaya göre piknikte ailenin oturduğu çardak kırılınca işletme sahipleri aileye saldırdı.

Yaşanan olayda aynı aileden 2'si çocuk 12 kişi yaralandı. Ailenin bulunduğu bir otomobil ile bir minibüsünde camları kırıldı. Olay sonrası saldırdığı iddia edilen 12 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal: Kabul edilemez

Kavga ile ilgili olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'dan da bir açıklama geldi.

Kahramanmaraş Valiliği önünde düzenlenen bayramlaşma töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mahir Ünal, "çardak" kavgasına ilişkin bir soru üzerine, hem vali hem de büyükşehir belediye başkanıyla özellikle o bölgedeki pek de hukuki ve kanuni olmayan süreçlerin kontrol altına alınması hususunu görüştüklerini söyledi.

Bölgenin turizm yönüne dikkat çeken Ünal, "Özellikle o bölgenin turizme dönük olması, insanların o bölgede piknik yapma ya da bir süre orada bulunmak istemesini, birilerinin bu şekilde istismar etmesi hiçbir şekilde kabul edilebilir değil. Bu konuda hem valiliğimiz hem de büyükşehir belediyemiz üzerine düşen sorumluluğu yerine getiriyor. İnşallah önümüzdeki günlerde de bununla ilgili gerekli tedbirler alınacak." dedi.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan da kavgaya ilişkin, şunları kaydetti:

"Bu olayda hastaneye geldikten sonra jandarmaya haber veriliyor. Olayla ilgili veriler kaliteli ve net bir şekilde toplanıp adli makamlara sunulmuş durumda. Hem idare yönden hem de adli yönden en etkili ve üst düzeyde bir ilgiyle soruşturmalar devam etmektedir. Tüm verilerin toplanıp savcılar koordinesinde gerekli incelemelerin ardından gereği yapılacak."