Ay -Sirius Kavuşumu - 25 Nisan 2023

25.04.2023 bu gece 23.16 - 03.16 saatleri arasında (tam kavuşum 02.16) Ay & Sirius kavuşumu var. Şira, mucize, şans, bolluk, bereket getirisi ile bilinir. Dua etmek, ibadet, şifa ve niyet çalışmaları yapmak , meditasyon yapmak için güzel bir zaman dilimidir.

Ay -Sirius Kavuşumu - 25 Nisan 2023

Kur’an’da Necm Suresi 49. ayetinde de geçen Sirius Yıldızı, "Ve Şi'ranın Rabbi de O'dur." denilerek, evrenin bir parçası olarak kabul edilmiştir. Birçok uygarlık sirius yıldızını şans günü, bereket günü, güç ve mutluluk günü olarak kabul etmektedir. Bu yıldız bazı öğretilerde köpek, çakal ve kurt şeklinde simgelenmiştir.

ŞANS VE BEREKET GÜNÜ

Şira yıldızı dünya çapında ‘sirius’ adıyla bilinir. Ve yılda sadece bir kez gerçekleşen sirius güneş-ay kavuşumu bazı kesimler için önemlidir. Çünkü bir yıllık kaderinin baştan yazıldığı, kadersel etkilerin ortaya çıktığı gün olduğuna inanılır. Bugün de dualar edilir, meditasyon yapılır ve dilek tutulur

SİRİUS- AY İLE KAVUŞUYOR

Yıldızı bulmak için Avcı Takımyıldızı yol gösterici olarak alınabilir. Sirius, Avcı Kuşağı'nda yer alan üç yıldızın yaklaşık 20 derece güneydoğusundaki en parlak yıldızdır.Rehberlik eden köpek yıldızıdır. Mısır'da astronomik ölçümler, hatta piramitlerin inşası bile Sirius yıldızının konumuna göre şekillenmiştir. Gökyüzünde çıplak gözle görülebilir.