Ay sonuna kadar herkes hesabını kontrol etsin. O kişilerin hesaplarına para yatırılacak... Hesabında parayı göremeyenler iletişime geçecek

Türkiye'de yaşayan vatandaşlar seçim sonrası banka hesaplarına yatacak tutarı merak ediyor. 14 ve 28 Mayıs tarihlerinde görevli olan o kişiler Haziran ayı sonuna kadar banka hesaplarını kontrol etsin.

Ay sonuna kadar herkes hesabını kontrol etsin. O kişilerin hesaplarına para yatırılacak... Hesabında parayı göremeyenler iletişime geçecek

Türkiye'de 14 ve 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen seçimlerde binlerce kişi okullarda görev yaptı. Seçimlerin sona ermesiyle 'Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatar?' sorusunun yanıtı araştırılmaya başlandı. Bu doğrultuda ücretlerin bankalar aracılığı ile hak sahiplerinin hesaplarına yatacağı bildirildi.

BANKA HESAPLARINA YATIRILACAK

Sandık görevlisi ücretlerinin hesaplara ne zaman yatacağı henüz belli olmadığı belirtilerek ödemelerin ay sonuna kadar yapılmasının kuvvetle muhtemel olduğu duyuruldu. Sandık görevlisi ücretlerinin haziran ayının sonlarına doğru hesaplara yatacağı tahmin ediliyor.

ÖDENECEK TUTAR HESAPLANDI

Sandık görevlilerine ve sandık başkanına bu yıl verilecek ücret henüz belli olmadığı belirtilerek genel hesaplama yönteminin 2000 x memur maaş katsayısı olması dolayısıyla 0,433684 x 2000 = 867 TL civarında olması beklendiği bildirildi.

Müşahit veya diğer bir adıyla seçim gözlemcisi sandık kurullarının oluşturulması, oy kullanma, tasnif ve tutanakların tutulması işlemlerini takip eder ve gerekli durumlarda itirazlarda bulunur. Müşahitlik, gönüllülük esasına dayalı olarak yapılmaktadır.